Boeken top 10 voor ondernemers, van alle boeken die ik heb gelezen zijn dit de allerbeste boeken voor ondernemen!

Waarom deze boeken in de boeken top 10 voor ondernemers? Omdat steeds meer mensen vragen mij welke boeken en resources ik gebruik en dit is mijn boeken top 10 van boeken die ik heb gelezen over ondernemen en die ik keer op keer blijf aanbevelen!

Ik raad met veel plezier deze boeken aan voor iedere ondernemer aan die een succesvol bedrijf wilt starten of het naar een hoger niveau wilt trekken. Graag bied ik hieronder mijn affiliate links aan waarmee je de boeken kunt krijgen zonder extra kosten voor jou.

Boeken top 10Als je dus besluit een aankoop te doen via een van de onderstaande links, dan krijg ik wat biergeld (maar niet genoeg geld voor een pony)Geef alsjeblieft geen geld uit aan boeken of andere producten die ik aanbeveel als je ze niet nodig hebt en koop alleen dingen waarvan jij denkt dat het je gaat helpen om jouw doelen te bereiken.

Boeken top 10 voor ondernemers:

 1. Een Werkweek van 4 Uur – leid een rijk leven zonder veel te doen
 2. The Miracle Morning – The not so-obvious secret guarenteed to transform your life before 8am van Hal Elrod
 3. De Alchemist van Paulo Coelho
 4. Rich Dad Poor Dad – What the Rich Teach Their Kids About Money That the Poor and Middle Class Do Not!
 5. The $100 Startup – Fire Your Boss, Do What You Love and Work Better to Live More van Chris Guillebeau
 6. The Lean Startup – How Constant Innovation Creates Radically Successful Businesses van Eric Ries
 7. The ONE Thing – The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results van Jay Papasan
 8. The 80/20 Principle – The Secret of Achieving More with Less van Richard Koch
 9. Business Model Generatie (Nederlandstalig) – Een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers  Alexander Osterwalder, Yves Pigneur, Patrick van der Pijl
 10. Let Go – #1 Best Selling Small Business and Entrepreneurship book van Pat Flynn

Nummer 1: Een Werkweek van 4 Uur

Boeken top 10

Klik op het boek hierboven voor meer informatie.

Subtitel: Leef een rijk leven zonder veel te doen
Auteur: Timothy Ferriss

Omschrijving van het boek Een Werkweek van 4 Uur:

Dit is ‘by-far’ mijn meest favoriete boek dat ik ooit heb gelezen (ahum, 5x heb gelezen). Timothy Ferriss daagt je met zijn boek; Een Werkweek van 4 Uur uit om anders te denken dan de gebaande paden en zelf jouw eigen levenstijl vorm te geven en te ontwikkelen.

Door slim gebruik te maken van de huidige technologiën, gecombineerd met flink wat ondernemersschap ben je in staat om bedrijven te starten die voor jou werken, in plaats van jij in een/je bedrijf. Hierdoor kan jij doen wat je maar wilt, met wie je maar wilt en wanneer je maar wilt, kortom: de ultieme vrijheid.

Als je er van droomt om (nog meer) passief geld te verdienen, dan kan ik dit boek je sterk aanbevelen!

> Klik hier voor meer informatie Een Werkweek van 4 Uur!


Nummer 2: The Miracle Morning

Boeken top 10 voor ondernemers - The Miracle Morning van Hal Elrod

Klik op het boek hierboven voor meer informatie!

Subtitel: The not-so obvious secret guarenteed to transform your life before 8AM
Auteur: Hal Elrod

Omschrijving van het boek The Miracle Morning:

Ik kan heel kort zijn over het boek The Miracle Morning: GEWELDIG! Ik heb het boek in één dag uitgelezen en ben direct de volgende dag begonnen met mijn eigen ‘miracal morning routine’. Vele duizenden mensen gingen je al voor en hebben op alle vlakken hun leven verbeterd door vroeg te beginnen met een vast ritueel en te werken aan de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Of je nu wilt afvallen, geld verdienen, betere ouder zijn voor je kinderen of gelukkiger; dit boek is voor iedereen die meer wilt bereiken in zijn leven en staat daarom op spot 2 van deze boeken top 10. Ik raad alle mensen op de hele wereld aan om dit boek te lezen!!!

> Klik hier voor meer informatie The Miracle Morning!


Nummer 3: De Alchemist

Top 10 boeken

Klik op het boek hierboven voor meer informatie!

Subtitel: geen
Auteur:  Paulo Coelho

Omschrijving van het boek De Alchemist:

Hoewel dit boek op plek 3 staat in mijn boeken top 10 voor ondernemersis dit eigenlijk mijn nieuwe lievelingsboek. Het boek is niet business-achtig genoeg om een plek 1 positie te bemachtigen in deze boeken top 10, maar vind ik zeker wel een must-read voor startende ondernemers.

Het boek: De Alchemist is maar liefst in 74 landen nummer 1 bestseller geworden en er zijn meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht! Het boek gaat over een jongen die schaapsherder is geworden zodat hij de wereld over kan reizen en zijn dromen achterna kan jagen. Tijdens zijn reizen krijgt hij profetische dromen en ontmoet hij bijzondere mensen waardoor hij leert over zijn levens doel wat zijn ‘eigen legende’ word genoemd.

Het boek neemt je mee op zijn spirituele reis dat volstaat met wijze levenslessen en inspirerende avontureren. Het boek staat vol metaforen en ik heb het gelezen alsof het mijn eigen verhaal is. Ik vind dit boek uiterst inspirerend en het heeft mij zelfs de kracht gegeven om baan op te zeggen om mij volledig te gaan richten op ondernemen.

Pas op, dit boek zal je leven voorgoed veranderen!

> Klik hier voor meer informatie De Alchemist!


Nummer 4: Rich Dad Poor Dad

management boeken top 10

Klik op de afbeelding voor meer informatie!

Subtitel: What the rich teach their kids about money what the poor and middle class do not!
Auteur:  Rober T. Kiyosaki

Omschrijving van het boek Rich Dad Poor Dad:

Nummer 4 van de boeken top 10 voor ondernemers is Rich Dad Poor Dad. Dit boek leert je de essentiële principes over hoe geld voor jou kan werken in plaats van andersom. Door geld en tijd slim(mer) te besteden kun je van €1,- makkelijk €2,- maken zonder dat je daar veel voor hoef te doen.

Mensen willen vaak meer geld, maar eigenlijk heb je nieuwe gewoontes (habits) nodig en assets (dingen die voor jou werken zoals bijvoorbeeld (online) vastgoed, divident, of slimme ondernemingen die passief geld verdienen. De meeste mensen zitten vast in, wat Robert Kiyosaki noemt, de rat-race waarbij je tijd inruilt voor geld. Tijd is volgens mij ons meest waardevolle bezit omdat je er altijd minder van krijgt. Door middel van het verzamelen van ‘assets’ kun je manieren opzetten voor passief geld verdienen.

Ik heb dit boek maar liefst drie keer gelezen (of geluisterd) en heeft veel invloed gemaakt over de keuzes die ik elke dag maak, welke doelen ik mijzelf stel en de manier op hoe ik mijn leven leef. Al mijn ondernemingsvrienden hebben dit boek ook gelezen en als jij niet voor de rest van je leven afhankelijk wilt zijn van een baas dan raad ik je aan dit boek Rich Dad Poor Dad ook te lezen.

> Klik hier voor meer informatie Rich Dad Poor Dad!


Nummer 5: The $100 Startup

top 10 boeken

Klik op de afbeelding hierboven voor meer informatie!

Subtitel: Fire Your Boss, Do What You Love and Work Better to Live More
Auteur: Chris Guillebeau

Omschrijving van het boek The $100 Startup:

Dit boek hoort het thuis in de boeken top 10 voor ondenemers want dit boek is ‘by-far’ het meest praktische boek voor ondernemers dat ik tot nu toe heb gelezen! Het enige wat ik slecht vind aan dit boek is de titel, laat je daardoor niet misleiden. Dit boek staat vol praktische tips voor het starten van je eigen bedrijf. Het maakt niet uit of je nou een niche website met affiliate marketing producten wilt starten of een ander verdienmodel voor passief inkomen hebt gekozen voor het starten van je eigen bedrijf dit boek helpt je jouw doel 10x sneller bereiken!

Wil je een eigen bedrijf starten maar weet je nog niet goed hoe? Zoek je nog een goed ondernemersidee en heb je niet veel geld om een bedrijf te starten, dan is dit boek echt iets voor jou! Stel je eens voor dat je precies weet wat je moet doen en in welke volgorde om vandaag nog een bedrijf te starten. Dat is precies wat dit boek je leert. Wil je een succesvol bedrijf starten? Koop dan nu dit boek!

> Klik hier voor meer informatie The $100 Startup!


Nummer 6: The Lean Startup

management boeken top 10

Klik op de afbeelding voor meer informatie!

Subtitel: How Constant Innovation Creates Radically Successful Businesses
Auteur: Eric Ries

Omschrijving van het boek The Lean Startup:

De ondertussen wereldberoemde methode van Eric Ries om zo snel mogelijk een succesvol bedrijf neer te zetten. Een most-read voor iedere ondernemer met veel ondernemingsideeën.

Door een ondernemingsidee te benaderen als een experiment kun je zonder tijd, geld of moeite verspillen een ondernemingsidee testen en op basis daarvan keuzes maken. Door te testen of een ondernemingsidee werkt kun je bepalen wat er wel/niet goed is aan het idee. Veel ondernemers maken een minimale prototype van hun ondernemingsidee (dit is een Minimum Valuable Product wat ook MVP word genoemd) om het zo te testen of hun ‘aannames’ correct zijn. Oftewel, richt ik mij op de juiste doelgroep, is de prijs wel juist, los ik wel een probleem op waar mensen bereid zijn om voor te betalen.

Kortom: voordat je veel tijd, geld en energie in een product of bedrijfsidee steekt kun je nu in de beginfase al gaan testen nog voordat je een product, website of wat dan ook hebt.

Hoe zou je het vinden als je zeker weet dat je ondernemersidee werkt voordat je er (veel) geld, tijd en energie in gaat stoppen? Juist, de nummer 6 van de boeken top 10: The Lean Startup is een boek dat iedere ondernemer gelezen moet hebben! It elucidates the business strategy of the same name that aims to change the way that companies are built and new products are launched.

> Klik hier voor meer informatie over The Lean Startup!


Nummer 7: The ONE Thing

boek voor ondernemersSubtitel: The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results van Jay Papasan
Auteur: Gary Keller

Omschrijving van het boek The ONE Thing:

Het boek The ONE Thing is een nr. 1 New York Times bestseller en wat mij betreft een ‘must-read’ voor elke ondernemer! Dit boek is alleen niet perse een business boek, want je kan dit boek op allerlei manieren op je leven toepassen. Hoe dan ook, jij wilt ook minder afleidingen, minder e-mails, minder lange saaie vergaderingen, minder to-do dingen, minder stress en minder (onnodig) werk verrichten.

Hoe zou het zijn als je dan ook (nog) productiever kunt zijn terwijl je minder doet, je een betere levensstijl erop na houdt, meer verdien in minder tijd en vooral meer voldoening haalt uit je leven. En dat allemaal meer tijd voor jezelf, je familie en je vrienden. Klinkt mooi toch?

Het boek The ONE Thing zorgt voor een waanzinnig resultaat in elk aspect van je leven zowel: werk, privé, familie en spiritueel.Het is een verrassend simpel idee dat je leven gegarandeerd gaat veranderen!

> Klik hier voor meer informatie over The ONE Thing!


Nummer 8: The 80/20 Principle

boek ondernemen

Klik op de afbeelding voor meer informatie!

Subtitel: The Secret to Achieving More with Less
Auteur: Richard Koch

Omschrijving van het boek The 80/20 Principle:

Hoe krijg je meer gedaan in minder tijd? Ondernemers komen altijd tijd te kort, daarom is dit het perfecte boek voor alle ondernemers. Dit boek leert je namelijk hoe je in veel minder tijd, veel meer gedaan krijgt!

Dit boek werd aangeraden door niemand minder dan mister Timothy Ferriss en kan niet ontbreken in de boeken top 10 voor ondernemers. In zijn boek Een Werkweek van 4 Uur vertelde Tim over de super krachtige methode wat het 80/20 principe word genoemd. Iedereen kan leren effectiever te werken met The 80/20 Principle.

Hoe kan jouw onderneming meer geld verdienen in minder tijd? Wist je bijvoorbeeld dat 20% van je klanten vaak 80% van je omzet genereert? Dat 20 procent van onze tijd goed is voor 80 percent van het werk dat we verrichten?

The 80/20 Principle staat in de boeken top 10 voor ondernemers omdat het ons helpt meer te bereiken met minder moeite, tijd en hulpmiddelen, simpel door erachter te komen welke 20 procent écht telt en daar volledig op te focussen.

Het 80/20 principe heeft de ondernemerswereld allang beïnvloed en zijn daad bewezen. De auteur van dit boek laat zien hoe dit principe werkt en toont ons hoe we dit systematisch toe kunnen passen in onze onderneming en projecten. Want begrijpen is één ding, maar hoe je dit het meest efficiënt toepast is nog een kunst opzich.

> Klik hier voor meer informatie over The 80/20 Principle!


Nummer 9: Business Model Generatie

Handboek voor ondernemersSubtitel: Je hebt een handboek in handen voor visionairs, game changers en uitdagers die verouderde businessmodellen op de schop willen nemen om ondernemingen van de toekomst te ontwerpen. Het is een boek voor de Business Model Generatie.
Auteur: Alexander Osterwalder een cocreatie door 470 beoefenaars uit 45 landen.

Omschrijving van het boek Business Model Generatie:

Business Model Generatie is een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers die verouderde bedrijfsmodellen op de schop willen nemen om de ondernemingen van de toekomst te ontwerpen en hoort sowieso in de boeken top 10 voor ondernemers! Voorbeelden van nieuwe ontwrichtende bedrijfsmodellen die het concurrentielandschap volledig veranderen zijn er inmiddels ruimschoots. Echter vaak worden ze nog niet begrepen.

De tijden van een 50+ pagina tellende bedrijfsplan zijn in ieder geval voorbij. Begrijp mij goed, een startup valt of staat met het hebben van een goed ondernemingsplan, alleen tegenwoordig heb je geen compleet business plan meer nodig wat op een boek of scriptie lijkt.

Het boek Business Model Generatie gaat over het Business Model Canvas. In mijn artikel: hoe je meer goede ideeën vindt dan je kunt uitvoeren vertelde ik al eens over het krachtige business model canvas methode om in één oog opslag je complete ondernemingsplan in te zien. Dit boek staat vol met superwaardevolle informatie

Het boek Business Model Generatie is verdeeld in vijf delen:

 1. Het Business Model Canvas, een tool om bedrijfsmodellen te beschrijven, te analyseren en te ontwerpen.
 2. Business Model Patronen, gebaseerd op concepten van vooraanstaande businessdenkers.
 3. Technieken om u te helpen bedrijfsmodellen te ontwerpen.
 4. Herinterpreteren van strategie door de bedrijfsmodel-lens.
 5. Een generiek proces om u te helpen innovatieve bedrijfsmodellen te ontwerpen, waarbij alle concepten, technieken en tools die in het boek zijn besproken met elkaar worden verbonden. Het laatste gedeelte van Business Model Generatie geeft een visie op vijf bedrijfssmodelthema’s voor de toekomst.

Business Model Generatie hoort thuis in iedere boekenkast van ondernemers want beschrijft krachtige, eenvoudige en geteste hulpmiddelen waarmee je deze bedrijfsmodellen leert begrijpen, ontwerpen, en implementeren.

> Klik hier voor meer informatie Business Model Generatie!


Nummer 10: Let Go

boek over ondernemen boeken

Klik op de afbeelding voor meer informatie!

Subtitel: My Unexpected Path from Panic to Profits and Purpose
Auteur: Pat Flynn

Omschrijving van het boek Let Go:

Ik sluit graag deze boeken top 10 af met het boek Let Go van Pat Flynn die we allemaal kennen van www.smartpassiveincome.com. We hebben allemaal vooroordelen over hoe het zou gaan als we ondernemen. En we doen vaak valse aannames over – wat er zou (kunnen) gebeuren. Een onderneming starten kan een emotionele rollercoaster zijn. Als je die angst, twijfel en dingen die je dromen tegenhouden durft los te laten ontstaat er ruimte voor nieuwe kansen en zullen nieuwe deuren zich openen. Je zult toch eerst moeten leren om los te laten alvorens je vooruit kan.

Ik kan het boek Let Go van harte aanbevelen aan iedereen die er over nadenkt om de stap te wagen om voor zichzelf te beginnen en hoort daarom zeker thuis in deze boeken top 10. Alles wat Pat doet vind ik geweldig en zonder zijn alle geweldige artikelen en podcasts zou ik nooit hebben bereikt wat ik tot nu toe heb gedaan.

Hieronder een trailer van het boek Let Go:

> Klik hier voor meer informatie over Let Go!


 Bonus ondernemen boek: The Millionaire Messenger

Boeken top 10

Klik op het boek hierboven voor meer informatie.

Vind je de boeken top 10 voor ondernemers niet lang genoeg en krijg je geen genoeg van lezen? Lees dan ook het hartverscheurende verhaal van Brendon Burchard in zijn inspirerende boek: The Millionaire Messenger.

Eigenlijk hoort dit boek ook thuis in de boeken top 10 voor ondernemers, maar je moet keuzes maken en dit was anders een mooie gedeelde 10e plaats geweest.

Wil je weten waar het boek over gaat? Klik dan op de link hieronder voor meer informatie over het boek The Millionaire Messenger.

The Millionaire Messenger – Make a Difference and a Fortune Sharing Your Advice van Brendon Burchard >>

Deel jouw mening over deze boeken top 10 voor ondernemers

Laat me in de comments weten hieronder wat jouw favoriete boek is van deze boeken top 10 voor ondernemers en laat me weten wat je van het boek vind als je een boek uit deze boeken top 10 hebt gelezen!

En vind je dat er een boek ontbreekt, laat het dan ook zeker weten!

Ik wens je heel veel leesplezier toe met deze boeken top 10 voor ondernemers.

Korting op je studieboeken!

Studieboeken algemeen