Je bent waarschijnlijk op zoek naar niche website voorbeeld zodat je kunt leren van de profs en ziet hoe anderen passief  geld verdienen zodat jij dat ook kan doen.

Nou, dat is exact wat ik je vandaag ga laten zien – 3 niche website voorbeelden om precies te zijn.

Allereerst; wat is mijn definitie van een niche website? Een website is niche als het zich richt op één specifiek onderwerp en het zich dus richt op een bepaald sleutelwoord. Er zijn verschillende verdienmodellen voor niche sites dus dat hoe een site geld verdient heeft er niks mee te maken of het niche is of iets. Een niche website kan geld verdienen met affiliate marketing, advertenties of kan bijvoorbeeld ook een webshop zijn.

NOTE: Deze websites zijn niet van mij! Ik ken de eigenaren van deze websites niet en ik weet ook niet precies hoeveel geld ze met deze websites verdienen (al heb ik wel goed research gedaan). Deze websites heb ik echter geanalyseerd en in deze post deel ik mijn visie over wat ik denk dat zij wel en niet goed hebben gedaan en waarom ik denk dat zij het waarschijnlijk goed doen qua inkomen. 

Hier is het eerste voorbeeld van een goede niche website.

1. www.haarinvlechten.com – niche website met eigen PayPro product

niche website voorbeeld 1

Geclaimd aantal bezoekers per maand: ± 20.000
Geclaimde maand omzet: ± €544,-

Dit is mijn meest favoriete niche website voorbeeld omdat geen niche te gek blijkt te zijn en omdat deze niche website eigenaar een eigen PayPro product aanbiedt. PayPro is  een online betaaldienstverlener en is de enige onderneming in heel Nederland die betaaldienstverlening combineert met affiliate marketing.

Deze website is simpel opgezet en al het overbodige is weggelaten. Mensen die vragen om informatie over haar invlechten krijgen direct hetgene waar ze naar opzoek zijn.

Je kunt kiezen of je een instructie filmpje kijkt, een van de blogartikelen leest, een gratis inspiratieboekje download (inruil voor je e-mailadres natuurlijk) of dat je meteen een cursus aanschaft om speciale invlecht technieken te leren voor €36,95.

Wat ook opmerkelijk is, is de interne links structuur.

De interne links structuur zal zeker helpen om de website hoger te laten ranken voor de vele sleutelwoorden van de website in plaats van maar één sleutelwoord. Dit zorgt voor een goede interne link juice door de hele website. Kijk naar elke andere grote website en je zal dezelfde structuur zien. 

Like box
Voor meer informatie hierover, check DIT artikel.
Wat mij ook is opgevallen is dat zij echt enorm veel bereik hebben voor een niche website via social media zoals je in deze Facebook Like box  hier rechts kunt zien:
Het is echt ongelofelijk hoeveel meisjes blijkbaar geintresseerd zijn in hun haren invlechten en de laatste tips en tricks niet willen missen.
Daarom als je een long tail keyword kan vinden bij een micro niche waar je een site zoals deze goed op kan laten ranken dan kun je spekkoper zijn.

2.www.viral.nl – Viral content website

niche website voorbeeld 2Geclaimd aantal bezoekers per maand: ± 6.500
Geclaimde maand omzet: ± €60,-

Het eerst wat mij opvalt is de domeinnaam, krachtig en superkort, makkelijk te onthouden en on topic.

Websites zoals deze ( buzzfeed.com / geenstijl.nl / theladbible.com / upcoming.nl / wtf.nl ) staan er om bekend enorme veel traffic te genereren via social media met clickbait posts en leuke (top 10) lijstjes.

Je kunt er niets aan doen, je klikt toch wel omdat je benieuwd bent, jij en nog 100.000 anderen. Overal op de website vind je “Share Buttons” waar mee je content nog sneller “Viral” gaat en je het grote publiek kan bereiken. Dit filmpje bijvoorbeeld is toch hilarisch? Hoe kan je dat nou niet delen via social media?

Alle adspots zijn geoptimaliseerd voor Google AdSense en verder gebruiken ze ads van JustPremium.nl (Background Take-over, pop-ups, etc.) en is ideaal voor deze website omdat ze ± € 3,50 per 1000 weergaven geven.

3. www.bestgrillsforthemoney.com – Barbeque review website

Niche website voorbeeld 3Geclaimd aantal bezoekers per maand: onbekend
Geclaimde maand omzet: onbekend

Deze niche website kwam ik laatst tegen en is er een voor echte mannen. Het is ontzettend niche en heeft erg veel content. Ik heb deze niche site niet op SEMRush  gecheckt om te zien waar de site precies voor rankt, maar ik weet dat het goed rankt voor een paar hele goede Amerikaanse ‘buyer keywords’, zo heb ik de website zelf ook ontdekt.

De website zou het misschien nog beter doen met een betere WordPress theme en een mooier design, maar het doet zijn werk goed en de links knallen eruit, etc.

Geleerde lessen en hoe je een succesvol niche website maakt

Door af te kijken in bovenstaande niche website voorbeelden heb je vast een hoop geleerd. Laten we de belangrijkste punten nog even opnoemen:

 • Good keyword research is nog steeds heel erg belangrijk. Ik raad je sterk aan om te kiezen voor long tail sleutelwoorden.
 • Het kost tijd om een succesvolle niche website te bouwen (6 tot 12 maanden of meer), dus heb geduld.
 • Goede on-site SEO and interne links structuren zijn cruciaal voor een succesvolle niche website. Je hebt minder links nodig meer je best doen om een goed gestructureerde site te laten ranken.
 • Een goede, geoptimaliseerde WordPress theme kan je helpen meer geld te doen verdienen met je website met minder bezoekers naar je site.
 • Biedt veel waarde met hoge kwaliteit content!
 • Langere content rankt beter dan korte. Ik adviseer om artikelen te produceren van minimaal 1000+ woorden (liefst 2000+).
 • Blog comments zijn goed voor een diverse backlinking structuur
 • Verlaag de sleutelwoorddichtheid voor de belangrijkste zoekwoorden en voorzie de niche site van zoveel mogelijk longtail zoekwoorden om waar mogelijk meer bezoekers naar je site te genereren.
 • Hoe meer content/inhoud, hoe beter. Tenminste 20 artikelen voor een optimaal resultaat.
 • Maak altijd je affiliate links nofollow.
 • Maak categorie en tag pages ‘nofollow, noindex’.
 • Plaats het belangrijkste zoekwoord in het begin van je title en van je meta omschrijving.
 • Ik raad aan dat je de WordPress SEO van Yoast gebruikt voor je online marketing.

Laatste woorden

Ik hoop dat deze 3 voorbeelden je een goed idee geeft van wat een succesvolle niche website nodig heeft. Als je deze websites gaat volgen dan heb je zeker een hogere kans van slagen.

Ik hoor graag jouw mening over mijn analyse en voel je vrij om je opmerkingen en vragen hieronder te delen in de comments.

Korting op je studieboeken!

Studieboeken algemeen