“Gebruik FactuurSturen voor: facturen maken, offertes maken, automatische betaalherinneringen en je basisadministratie als (zelfstandig) ondernemer”

Ondanks dat ik graag geld verdien als ondernemer, heb ik een hekel aan het maken van facturen.

En als het gaat om het managen van een team van zzp-ers op afstand en het elke week uitvoeren van klussen, is het laatste wat ik wil doen is veel tijd besteden aan mijn administratie.

Gelukkig genoeg vond ik FactuurSturen.

Factuursturen is de makkelijkste en snelste manier om offertes te sturen en (digitaal) te laten accorderen, om te zetten in facturen en automatische betaalherinnering te laten versturen voor als dat nodig is.

Een factuur maken kun je eenvoudig en professioneel doen met FactuurSturen. Met verschillende soorten templates (met logo, bedrijfsgegevens, klant gegevens, betaalknoppen met iDeal, QR-codes, verschillende soorten btw, voorraad beheer, betaalperiodes, bijlages, voorwaarden, etcetera).

Factuur maken templates

Hoe gebruik ik FactuurSturen voor mijn bedrijf TAOcompany.com

Offertes sturen:

Zorgen dat alle afspraken zwart-op-wit staan zodat iedereen weet dat het menens is. :p

Online facturen maken en versturen (met iDeal betaalknop en QR code)

Hoe makkelijker je het maakt voor mensen om je te betalen, hoe sneller je geld ontvangt.

Automatisch facturen sturen

Ik verkoop maandelijkse pakketten en ook uren-retainer pakketten (dat je een vast aantal uren inkoopt als klant, per maand). Zo hoef ik maar 1x per een factuur in te stellen en vervolgens word iedere maand automatisch een factuur verstuurd. Door dit te automatiseren bespaar ik iedere maand veel tijd en kan ik meer chillen… of werken, haha -_-

Automatisch vertalen

Je kunt verschillende teksten invullen, in verschillende talen. Als ik dan een bericht *factuur, offerte, betaal herinnering, etcetera) verstuur, dan hoe ik niet steeds de teksten te vertalen.

Koppelen met Mollie voor iDeal betalingen

Mollie is een payment gateway systeem. Oftewel een plek waarmee je iDeal betalingen van je webshop of bijvoorbeeld je facturen kan ontvangen. PayPal en creditcards heb ik ook gebruikt, maar weer uit gezet. Dit gebruikte mijn klanten sporadisch, maar was veel werk voor mijn boekhouder en dus relatief duur. Mijn advies hierbij, keep it simple…

Automatisch variabelen gebruiken voor je facturen en offertes

Je kunt binnen heel FactuurSturen.nl variabelen gebruiken om e-mails, facturen en offertes sneller op te maken. Veel mensen zoals ik gebruiken deze variabelen in hun periodieke facturen. Het grote voordeel is dat als je bijvoorbeeld elke maand automatisch een factuur stuurt waar je de huidige maand wil vermelden je de variabele %THIS_MONTH% kunt gebruiken. Het systeem zet daar dan automatisch de huidige maand neer.

Je kunt de variabelen ook gebruiken in de e-mails die je verstuurd. Op die manier kun je de e-mails mooi personaliseren en belangrijke financiële informatie direct vermelden.

Je kan bijvoorbeeld sturen:

“Beste %CONTACT%, 

Hierbij krijg je onze factuur met ref. nummer %INVOICE_NUMBER% en factuurbedrag %INVOICE_TOTAL% voor de verrichte werkzaamheden… etc.”

Ook handig om te weten

Waar ik FactuurSturen nog niet voor heb gebruikt, maar wel voor wil gaan gebruiken, is het incasseren van automatische incasso’s. Ik heb dit al geregeld bij de bank en zelfs al zo ingesteld bij FactuurSturen. Ik heb alleen nog geen product op de markt gebracht met auto incasso’s..

Maar zodra ik dat heb toegepast zal ik er een review van plaatsen op deze blog. Meld je hier aan voor mijn updates zodat je dat niet mist en meer van dit soort handige tips voor ondernemers.

Je kan nu zelf snel en makkelijk FactuurSturen zelf uitproberen. Als je deze link gebruikt dan ontvang ik een kleine commissie als affiliate zonder dat je er extra voor betaald.

Wat vind je van dit artikel over factuur maken?

Laat het mij weten in de comments hieronder.

Korting op je studieboeken!

Studieboeken algemeen