Vandaag is het mijn verjaardag en ben ik 26 jaar jong geworden! Om dit te vieren wil een belangrijke les met je delen en laten zien dat er meer is van mij dan alleen slim ondernemen, geld verdienen, een verschil maken en andere leren hoe je dit doet. Hier een kijk in mijn leven waar ik mij offline mee bezig hou. Lees hier wie de échte Pim is plus een belangrijke les.

Reizen
Één van mijn grootste passies is reizen. Ik hou ervan om nieuwe mensen te leren kennen, de vrijheid en de bijhorende avonturen. Zolang als ik leef zal ik de wereld blijven ontdekken. Dat is ook een van de redenen waarom ik geïnteresseerd ben geraakt in slim ondernemen en een passief inkomen. Op onderstaande foto ben ik op een eiland in Maleisisch Borneo. Ik heb heimwee naar die reis.

Pim Stigter Reiziger Maleisisch Borneo - personal branding

Onze kat Burton
Ik ben opgegroeid met een boxer (hond) en ik had eigenlijk altijd een hekel aan katten. Totdat ik mijn vriendin Rosan en haar kat Burton (voor alle snowboarders onder ons, die naam heb ik niet bedacht) leerde kennen. Langzaam maar zeker zijn Burton en ik super dikke maten geworden en kunnen nu al lange tijd écht niet meer zonder elkaar! Het is een echte kletskous. (foto verderop in dit artikel)

Pim Stigter Snowboarding Fotoshoot in Ruka, Finland - personal brandingSnowboarden
Zoals je in mijn eerste blogpost hebt kunnen lezen doe ik al bijna mijn hele leven aan snowboarden en heb ik zelfs een lange tijd hier mijn beroep van gemaakt. Als lid van het Nederlands Snowboardteam reisde ik de hele wereld over om deel te nemen aan internationale toernooien en wereldbekerwedstrijden. Het lukte mij tevens om op drie verschillende (freestyle) disciplines in totaal vijf keer Nederlands Kampioen te worden. Ik heb door deze sportcarriere veel competenties opgedaan waar ik nu als ondernemer van profiteer. Als topsporter was ik namelijk veel bezig met personal branding, marketing, PR en sponsors werven en heb met meer dan 250 bedrijven en media samengewerkt. Blessures, bezuinigingen en andere ambities hebben mij doen beslissen om dit vanaf mijn 23e jaar niet meer professioneel te doen. Ook al kan ik het niet meer zo vaak doen als voorheen, ik hou nog steeds enorm veel van snowboarden.

ANWB Alarmcentrale
ANWB Alarmcentrale - personal brandingNa mijn snowboardcarriere ben ik twee jaar reclamecampagnes gaan verkopen bij een online magazine/reclamebureau in de action sports industrie als Marketing en Salesmanager. Toen het daarna tijd was voor mij om wat anders te gaan doen ben ik in dienst gegaan bij de ANWB Alarmcentrale waar ik nu nog steeds werk. Samen met velen andere fantastische en de meest uiteenlopende collega’s heb ik de regie over de pech- en schadedossiers en organiseer ik hulp voor mensen met problemen met auto’s. Ik had nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden in zo’n groot bedrijf en dat ik zoveel voldoening uit een ‘kantoorbaan’ zou halen. Ik werk op onregelmatige werktijden wat soms lastig kan zijn maar het geeft mij ook de gelegenheid om aan ondernemingen zoals Whysheid.nl te werken in mijn vrije tijd. Vijf jaar heb ik mij verdiept in het verdienen van een passief inkomen en nu kan ik in mijn vrije tijd ondernemingen starten waar ik later meer op Whysheid over vertel. In ieder geval, het werk bij de ANWB vind ik zo leuk dat ook als ik een passief inkomen heb, mij nog steeds nuttig wil blijven maken op de ANWB alarmcentrale omdat ik het daar zo naar mijn zin heb.

Pim Stigter Paleo Dieet - personal brandingKat Burton van Pim Stigter en Rosan - personal brandingPim Stigter Kaas - personal brandingPim Stigter Uitwaaien Scheveningen - personal brandingPim Stigter Golf - personal branding

Paleo Dieet
Naast snowboarden is koken en ‘lekker eten’ ook een grote passie. Al lange tijd ben ik steeds bewustere keuzes gaan maken en omdat ik altijd het beste uit mijzelf wil halen ben ik een stuk gezonder gaan leven. Al ruim een halfjaar eet ik volgens het Paleo ‘Dieet’. Lang verhaal kort –  het Paleo Dieet is meer een levenswijze dan een dieet wat er op neer komt dat je door meer natuurlijke voeding te eten ervoor zorgt dat je een betere weerstand krijgt, meer energie hebt, een lager vetpercentage hebt, beter kunt concentreren en nog veel meer positieve dingen zult ervaren. Eigenlijk maakt het je lichaam en geest topfit door de juiste ‘brandstof’ in je lichaam te stoppen. Het was even een omslag maar het lijkt radicaler dan het is. Het kost mij eerlijk gezegd best wat planning en organisatie door mijn werk bij de ANWB maar de recepten zijn over het algemeen veel lekkerder dan ‘gewone’ en het is één van de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt! Ik voel me véél beter door volgens de Paleo methode te eten en raadt het iedereen aan om ook te proberen. Ik streef er naar om minimaal 80% Paleo te eten want af en toe een pizza, een biertje of iets dergelijks vindt ik ook fantastisch!

Pim Stigter Muurklimmen - personal brandingSport
Ik kan niet leven zonder sport! Als ik een week niet heb kunnen sporten dan ben ik niet te genieten en heb ik het gevoel dat ik gek word. Eigenlijk hou ik van (bijna) alle sporten en action sports om te doen of om te kijken. Sinds een jaar ben ik ook begonnen met het spelen van golf, niet dat ik het goed kan maar vind het wel heel leuk om te doen. Regelmatig ben ik in de sportschool te vinden, een rondje aan het joggen en ben ik onlangs nog gaan muurklimmen met mijn vader nadat hij 20 kilo is afgevallen! Mijn voorkeur gaat uit om iets met sport te doen als ik met mensen afspreek, dat vind ik veel leuker dan alleen ‘gewoon’ kletsen omdat sport mensen met elkaar verbind. Balsporten heeft mij altijd minder gelegen en ik voel mij het best bij individuele sporten.

Scheveningen
Pim Stigter Haring Happen Scheveningen - personal brandingZoetermeer is de stad waar ik ben opgegroeid en bijna mijn hele leven heb gewoond maar zodra ik uit huis ben gegaan ben ik meteen naar Scheveningen verhuisd. Het vrije leven, de gezelligheid, de natuur en dichtbij het centrum van Den Haag is voor mij de ideale combinatie. Ik hou van de duinen, het strandt en natuurlijk een lekker harinkje happen.

Kaasmonster
Als je mijn vrienden en familie vraagt waar ik het meest van hou dan zullen ze bijna allemaal zeggen: kaas. Zolang ik mij kan herinneren heb ik een enorme liefde voor kaas en kan eigenlijk niet zonder. Ik ben zelfs een keer bijna geweigerd om het land Nieuw Zeeland te mogen betreden door de douane omdat ik een flink stuk heerlijke Hollandse boerenkaas geseald bij me had maar waar geen ‘made in Holland’ op stond. Toen ik weigerde mijn kaas af te staan en een uur heb staan lullen als brugman hebben ze me gelukkig toch tot het land toegelaten, met kaas natuurlijk. Ik kon me niet voorstellen dat ik 6,5 week zonder kaas moest doorbrengen. Hierboven zie je mij een kaasplateau wegwerken naast een heerlijke dag snowboarden, een combinatie met het beste van beiden.

Rosan Schulp en Pim Stigter - personal brandingLiefde – Dit zijn Rosan (mijn vriendin) en ik. Zij is mijn alles, en mijn motivatie voor alles wat ik doe in het leven. We wonen met Burton in een gezellig volksbuurtje in Scheveningen dichtbij onze vrienden. We vinden het hier fantastisch!

De les over jouw en mijn relatie
Dus waarom laat ik je dit allemaal zien? De les die ik je hier wil leren is dat als je een website, blog of bedrijf hebt en die gebruikt om mensen te overtuigen (van wat het ook mag zijn), je jouw “gezicht” moet tonen – of met andere woorden, je moet je lezers/volgers/klanten laten jouw (of je bedrijf zijn) identiteit laten zien en showen dat er een persoon achter de inhoud en de informatie schuilt. Je moet een beetje je persoonlijkheid tonen om vertrouwen te winnen, en loyaliteit te krijgen. Dit wordt ook wel (personal) branding genoemd. Personal branding is eigenlijk niets meer of minder dan jezelf laten zien. Of je nou onderneemt of niet, jij bent een merk. Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Hoe kunnen andere mensen daar iets aan hebben? Weet jij wat jou (-w organisatie) uniek maakt? Wees nooit bang om jezelf te zijn.

Aan jou
Ik hoop dat je me een beetje beter hebt leren kennen en graag wil ik nu ook jou leren kennen! Het enige wat ik graag zou willen is dat je (na het schrijven van eventuele opmerkingen over de inhoud van deze blogpost) mij minimaal één ding verteld over jezelf dat ik waarschijnlijk nog niet van je wist. Het mag van alles zijn, maar zorg er wel voor dat het iets is dat voor mij en de andere lezers van deze blogpost fijn is om te lezen. 😉

Bedankt dat je mijn verjaardag deelt met mij en ik kijk nu al uit naar mijn volgende verjaardags-post. Ik hoop dat je daar volgend jaar weer bij bent! Hopelijk helpt personal branding je nog succesvoller te zijn en ik wens je al het goeds van de wereld toe. Ik kijk er naar uit om je comment te lezen over wie je bent.

Snowboard foto: Michiel Rotgans

Vind je het leuk wat je hebt gelezen en wil je passief geld verdienen?

Pim StigterZo ja, vul dan je e-mailadres in en krijg voortaan nieuwe blogposts via e-mail. Je ontvangt meteen gratis tips en strategieën over passief geld verdienen en de Whysheid Toolgids met: 'De 7 Beste Tools voor Online Ondernemers'. Begin nu, vul hieronder je e-mailadres in en druk op de oranje knop.