Geld verdienen terwijl je doet wat je leuk vindt

Wat zou jij doen als ondernemer wanneer geld geen rol speelt? Zelf heb ik er veel over nagedacht wat ondernemers zouden doen. Na veel zelfreflectie, trial and error en discussies met anderen heb ik antwoorden gevonden op mijn vragen en geleerd wat mensen écht gelukkig maakt. De beste omschrijving voor nog gelukkiger worden voor mij is: ”You got to live fully, love openly and make a difference, today!” – Brendon Burchard. Minder tijd achter een beeldscherm en meer beleven van wat de wereld te bieden heeft en dat kunnen delen met mensen die mij dierbaar zijn is wat ik ambieer. Verder hoop ik een (nog groter) verschil te kunnen maken in de wereld en veel samen te werken met andere ondernemers. Misschien kan ik de wereld niet veranderen maar wel iemands wereld. Dit is wat ik wil bereiken (metname voor ondernemers) en wellicht lijkt jouw dat ook wat. Maar, hoe bereik je dat en waar begin je? De antwoorden op die vragen en hoe jij dat zelf ook kunt realiseren zul je op Whysheid gaan vinden. Weet jij al wat je wilt bereiken?

Ultieme Vrijheid
Gelukkig zijn heb ik altijd al belangrijker gevonden dan geld. Alleen om die reden ben ik al ondernemer. Daarom heb ik van jongs af aan mijn dromen nagejaagd en heb ik zo bijvoorbeeld van mijn hobby, mijn beroep kunnen maken. Vijf jaar heb ik de wereld over gereisd als pro snowboarder met het Nederlands snowboardteam. We leefden als een rockster, reisde als nomaden en ik ontmoete de meest interessante mensen. Kunnen doen wat je wilt, wanneer je wilt, is dat niet het mooiste wat er bestaat? Het intrigeerde mij enorm dat gewone mensen als jij en ik vrijwel ongehinderd konden doen en laten waar ze zin in hebben. Alhoewel ik snowboarden op dat moment het allerleukste vond om te doen en mij dat dagelijks euforisch liet voelen, is het leven van een pro snowboarder ook relatief beperkt en heeft soms ook een keerzijde van de medaille. Dit is niet de geschikte post om daar heel diep op in te gaan maar als sportman had ik bijvoorbeeld niet de regie over mijn eigen agenda, leefde ik werkelijk uit mijn tas van hot naar her. Prestatiedruk, verplichtingen van sponsors en organisaties kreeg je erbij.

Hoe leuk snowboarden en topsport ook is, ik wilde ook doen waar ik zin in had en een verschil maken in de wereld zoals deze slimme ondernemers en verschil-makers die ik had ontmoet. Ik begon ook te verlangen naar passief inkomen, wilde de regie hebben over mijn eigen leven en een verschil maken. Sommige mensen die ik ontmoet heb tijdens deze reizen leefden van een passief inkomen door een verschil te maken voor anderen met een skill/expertise/passie of combinatie en zijn hierdoor vrij om te doen wat ze leuk vinden en konden ze zelf ook de wereld over reizen. Hun inkomst bronnen liepen uiteen van:

 • Advertentie inkomsten door bloggen
 • Webshops
 • Affiliate marketing
 • Verhuren van woningen/cursusruimte/andere dingen die je kunt verhuren
 • Het online verkopen van zelf gecreëerde (digitale) producten zoals e-books, sieraden, kleding etc.
 • Dropshipping (Andere mensen/bedrijven producten laten produceren en distribueren pas nadat een aankoop is gedaan, bijvoorbeeld Dvd’s met cursusmateriaal)
 • Freelance schrijven
 • Coaching en consulting
 • Lidmaatschappen voor een club/website/mastermind groep etc.
 • Sponsoring en funding van sporters, projecten en evenementen
 • Verkoop van zelfgemaakte apps of software
 • Het organiseren van reizen, camps, evenementen en andere bijeenkomsten
 • Licenties verkopen voor gemaakte foto’s en muziek]
 • Verkopen van videocursussen of ‘fysieke’ cursussen (en iemand inhuren om die cursus te geven)
 • Nog heel veel andere manieren…

Deze voorbeelden zullen nog veel uitgelegd en besproken worden op Whysheid.nl, maar daarover later meer. Wat volgens mij nu belangrijker is om te beseffen om te kunnen beginnen, is dat alle succesvolle projecten en ondernemingen twee essentiële dingen gemeen hebben, namelijk:

1. Zonder eerst (héél) hard werk te verrichten kun je niet de spreekwoordelijke vruchten plukken van een project of onderneming. Maar met alleen hard werken kom je er niet. Niemand die ik heb leren kennen is zonder bloed, zweet en tranen succesvol geworden.

2. Het juiste doen op het verkeerde moment of op het goede moment het verkeerd moment is één van de meest voorkomende redenen waarom veel projecten geen kans hebben van slagen. Het is essentieel om het juiste te doen, op het juiste moment om iets tot een succes te brengen. Dit klinkt simpel maar word vaak onderschat, vergeten, overgeslagen en genegeerd. Ik denk omdat mensen van naturen geneigd zijn te geloven wat zij zelf bedenken en als waarheid aan te nemen zonder degelijk onderzoek te doen en te testen of dat hetgeen wat zij hebben bedacht wel echt waar is. Denk daarom niet zo zeer in innovatie maar in oplossingen. Welke problemen hebben mensen, hoe urgent is die en wat is men bereid om te betalen of te doen voor de oplossing kun je je afvragen. Maar voordat we verder de inhoud ingaan…

Belangrijke dingen eerst!
Oké, ik wist wat ik wilde bereiken en was vastberaden om ook mijn eigen succes te gaan creëren. Ik nam een duik in het diep en begon enthousiast aan dit avontuur. Tijdens mijn onderzoeksperiode naar de mogelijkheden bleek er heel veel slechte informatie voorhanden te zijn. Als je bijvoorbeeld googled op ‘snel/makkelijk geld verdienen’ of ‘passief inkomen’ dan zit het vol met pyramid-schemes, valse methodes om snel rijk te worden ten kosten van anderen en meer oplichterij, illegale praktijken en mensen die hun slecht onderbouwde negatieve meningen verkondigde als waarheid. Gelukkig is er ook veel goede informatie voorhanden met succes-voorbeelden, case studies, eerlijke strategieën, experts op het gebied van slim ondernemen en zijn er platforms en evenementen waar gelijkgestemde mensen elkaar ontmoeten om kennis te delen en inspiratie op te doen. Helaas zijn er veel ‘eilandjes’ ontstaan en is deze kennis,netwerk en ervaring tot op heden niet nergens gebundeld en zijn de relatief schaarse bronnen bijna allemaal Engelstalig. Ik weet behoorlijk veel en ik zit vol met ideeën maar ik heb relatief weinig kennis van websites ontwikkelen, grafisch vormgeven en dergelijke. Ik kon dus wel wat versterking gebruiken om Whysheid.nl tot een succes te brengen. Hier kwam mijn goede vriend Erwin in beeld. Hij is freelance website developer en weet bijna alles over multimedia en hij zocht nog nieuwe ideeën of projecten en is altijd in voor een nieuw avontuur. Erwin is ook een reislustige levensgenieter en miste ook een goede informatie of inspiratiebron en een platform om (online) ondernemers te ontmoeten. We hebben daarom besloten om onze krachten te bundelen en willen samen de beste bron te creëren voor mensen die een passief inkomen willen verdienen door mensen écht te helpen en veel tijd over willen hebben voor leuke dingen doen. Zo is Whysheid geboren en nemen we je graag mee op ons en jouw eigen avontuur met andere ondernemers.

Erwin is ondertussen geëmigreerd naar Costa Rica waar hij nog steeds websites ontwikkeld, Whysheid.nl onderhoudt en stageplekken creëert voor internationale studenten tussen het surfen door en feesten door. Zelf woon ik bij de kust in Den Haag en besteed veel tijd met dierbaren na jaren veel van huis weg te zijn geweest. Verder ben ik veel met zelfontwikkeling en sport bezig en zal ik mij vooral bezighouden met de inhoud van Whysheid en heb opzetten van nieuwe ondernemingen die de wereld beter, makkelijker, mooier of leuker maken en zal hierover verslag doen op deze website.

Hopelijk heeft deze eerste blogpost je enthousiast heeft gemaakt om zelf ook je dromen na te jagen. Misschien vindt je de informatie nieuw en wat overweldigend. Laat dat niet je eigen succes in de weg staan. Onthoud in ieder geval dat succes ontstaat door momentum, wat succes voor jou dan ook mag betekenen. Momentum begint door het nemen van een eerste stap. De eerste stap die je kunt zetten is deze blogpagina op te slaan in je favorieten, bezoek regelmatig onze website en laat de rest aan ons over om je te gidsen in dit proces.

Ondernemers, verschilmakers en levensgenieters, let’s do this!

Een vraag aan alle ondernemers: 

Ik ben heel benieuwd wat je vindt van deze blogpost over ondernemers en bovenal, wat zou jij doen als geld geen rol zou spelen en hoe kunnen wij jou kunnen helpen om dit te verwezenlijken? Laat het ons weten in de comments en we houden je op de hoogte met meer updates voorondernemers!

 

Korting op je studieboeken!

Studieboeken algemeen

Vind je het leuk wat je hebt gelezen en wil je passief geld verdienen?

Pim StigterZo ja, vul dan je e-mailadres in en krijg voortaan nieuwe blogposts via e-mail. Je ontvangt meteen gratis tips en strategieën over passief geld verdienen en de Whysheid Toolgids met: 'De 7 Beste Tools voor Online Ondernemers'. Begin nu, vul hieronder je e-mailadres in en druk op de oranje knop.