Passief Inkomen VerdienmodellenDe meest gestelde vraag over een passief inkomen luidt: hoe kun je een passief inkomen verdienen? Om deze vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden heb ik onderzoek gedaan naar de manieren waarop succesvolle ondernemers passief geld verdienen. Van de resultaten van alle passieve en residuele (doorlopend inkomen na beëindiging van arbeid) methodes die ik ben tegengekomen, heb ik een lijst samengesteld.

Zoals de naam van deze blog post aangeeft, bestaan er veel verschillende verdienmodellen voor een passief inkomen, wees er dus op voorbereid dat je veel moet scrollen. Zoals zal blijken is er dus niks mis met een lange blogpost, zolang er maar genoeg waardevolle informatie in zit.

Voordat we kunnen beginnen met het kijken naar welke verdienmodellen er voor een passief inkomen bestaan, wil ik benadrukken dat ik het belangrijk vind altijd iets van ‘waarde’ te bieden aan de mensen die ik bereik, of ze nou klant zijn/worden of niet.

Naar mijn mening is een passief inkomen iets dat je eenmalig creëert (iets van hoge waarde) waar, door het op een slimme manier aan te bieden, steeds weer opnieuw voor wordt betaald. Dit is bijvoorbeeld te realiseren door te automatiseren, met behulp van elektronica of door dingen uit te besteden.

In de onderstaande lijst van verdienmodellen voor een passief inkomen, staan voorbeelden van manieren waarop mensen een passief inkomen verdienen of verdient hebben. Hiermee kan je een plan kan maken om je eigen succes te gaan creëren. Niet alle methodes zijn 100% passief, maar zijn opgenomen, om je een zo compleet mogelijke lijst te kunnen aanbieden.

Wat is de beste manier voor passief geld verdienen?

De makkelijkste en snelste manier om een passief inkomen te genereren is met affiliate marketing.

Zelf heb ik een affiliate training gevolgd van Jacko dat de Affiliate Marketing Revolutie heet.

Dit heeft mijn inkomen in één maand tijd verdubbeld!

> Klik hier en krijg meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie

Korting op je studieboeken

Lijst: Verdienmodellen Passief Inkomen

 1. Abonnementen en Continuity
  Bij deze methodes ontvangt een bedrijf geld, omdat mensen regelmatig betalen om toegang te krijgen tot een dienst, product of service die word aangeboden. Voorbeelden kunnen zijn, sportschool, (online) magazines, tijdschriften, muziekdiensten (Spotify), videodiensten (Netflix), goede doelen, etcetera.
 2. Adverteren, reclame maken
  Reclames kunnen veel nieuwe klanten opleveren en daardoor meer winst generen. Als het meer oplevert dan het kost, kun je het tot een passief inkomen maken door de winst steeds opnieuw te blijven investeren in nieuwe advertenties. Dit is een veel gebruikt model voor een passief inkomen voor allerlei diensten en producten. Je zult goed onderzoek moeten verrichten en testen moeten doen om de juiste verhouding en het juiste middel (het product) te vinden om  een investering kunnen doen. Voorbeelden van veelgebruikte producten en diensten voor deze methode zijn: informatieproducten, receptenboeken maar ook voedingsmiddelen en voedingssupplementen en kan een zeer krachtig verdienmodel zijn voor een passief inkomen.
 3. Affiliatie Marketing / Partnerprogramma
  Affiliate marketing is de makkelijkste en snelste manier om online geld te verdienen en een passief inkomen te generen! Wat is affiliate marketing? Een ‘affiliate‘ is iemand die producten of diensten van andere bedrijven promoot en een commissie ontvangt voor elke verkoop die hij/zij voor dat bedrijf genereert. 50% Commissie is gebruikelijk bij zo’n samenwerking. Bedrijven die zo’n partnerprogramma aanbieden zijn bijvoorbeeld Bol.com, KLM, Amazon, Zalando en Wehkamp. Ook de midden- en kleinbedrijven doen mee met dit verdienmodel. Bijvoorbeeld webhosting van Yourhosting.nl,  Woothemes WordPress, templates of Foodie gezondheidsproducten. Wil je leren hoe je net als ik geld kunt verdienen met affiliate marketing? Klik dan op de link hieronder:> Bekijk nu de Affiliate Marketing Revolutie


  Note: Ik heb zelf de ook de Affiliate Marketing Revolutie gedaan en heb hiermee mijn inkomen verdubbeld in één maand tijd! Ik vind dit de meest praktische training die ik tot nu toe heb gezien op het gebied van affiliate marketing, daarom deel ik met plezier mijn affiliate link van de Affiliate Marketing Revolutie waarmee je zonder extra kosten snel en makkelijk deze affiliate marketing training ook kunt doen! Koop dit alleen als je denkt dat dit jou en je onderneming verder helpen en geef geen geld uit aan dingen die je niet nodig hebt.

 4. Arbitrage diensten / tussenpersonen / Service Agency
  Dit werkt hetzelfde als bij affiliatie marketing, alleen in dit geval zijn het diensten in plaats van producten. Hierbij is de doelgroep bereid geld te betalen voor een bepaalde dienst en is er een andere groep mensen, die de opdrachten willen en kunnen uitvoeren voor minder geld dan de doelgroep ervoor betaald. Een, naar mijn mening, eerlijke ruil waarbij de één skills en werk levert en de ander klanten en geld.Treed op als de ‘middle man’ en het verschil zal jouw commissie zijn. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van cursussen, software programmering, modellenwerk, schoonmaken, web-design, evenementorganisatie, marketing, eigenlijk alles wat je zou kunnen uitbesteden is mogelijk bij dit verdienmodel.
 5. Apps
  Apps zijn kleine progamma’s voor smarthphones, tablets of computers. Er zijn verschillende soorten apps: ‘Tracking’ oftewel het meten en bijhouden van resultaten. ‘Entertaining’, het vermaak van mensen door spel of content. ‘Informeren’, het brengt je op de hoogte. ‘Educatieve apps’, deze hebben een educatieve rol. ’Communiceren’, brengt mensen met elkaar in contact. ‘Expressie’, een app als plek om uitingen te delen. Succesvolle apps zijn bijvoorbeeld: Instagram, Angry Birds, Nike+, Evernote, Shazam, Uber, Google Maps en nog vele duizenden anderen.
 6. Audio programma’s
  Een audio progamma is een manier om kennis en informatie te delen door middel van geluidsopnames. Dit kan op CD en USB-stick, maar ook digitaal, met als bijvoorbeeld een MP3-bestand.
 7. Beleggen
  Een belegging is een vorm van investering, waarbij geld voor langere of kortere tijd wordt vastgezet, met als doel in de toekomst financieel voordeel te behalen. Dit kan op verschillende manieren,.
  – Aandelen: een aandeel vertegenwoordigt een klein stukje van een bedrijf.  De aandeelhouders hebben recht op een deel van de winst van het bedrijf, dit wordt dividend genoemd.
  – Alternatieve beleggingen: alternatieve beleggingen zijn beleggingsproducten waarvan het rendement niet één op één samenhangt met de koersontwikkelingen op de traditionele obligatie- en aandelenmarkten. Voorbeelden zijn: beleggingen in vastgoed, schepen, CV’s, hedgefunds, grondstoffen, pricate equity, beleggingsobjecten en life settlements.
  – Beleggingsfonds: een beleggingsfonds verzamelt geld van meerdere beleggers en belegt dit namens hen.
  – Derivaten: Derivaten zijn beleggingsproducten die gebaseerd zijn op, of afgeleid zijn van, aandelen, obligaties, indices, grondstoffen of valuta’s. De waarde van derivaten is dus gekoppeld aan de waarde van andere beleggingen.
  – Exchange Trade Fund: een Exchange Traded Fund (ETF, ook indextracker genaamd) combineert eigenschappen van beleggingsfondsen en aandelen. Wat met aandelen kan – kopen, verkopen, en inspelen op een verwachtte ontwikkeling – is ook mogelijk met ETF’s. Maar waar aandelen synoniem zijn voor een belegging in één bedrijf, zijn ETF’s investeringen in een volledige markt, waarbij beleggers dus niet alles op één kaart zetten. Dit gaat dus precies zo, als bij beleggingsfondsen.
  – Gestructureerde Producten: Een gestructureerd product bestaat uit een samenvoeging van verschillende beleggingsproducten, vaak obligaties, opties of aandelen.
  – Obligaties: dit zijn leningen aan grote bedrijven waarvoor je als wederdienst ieder jaar een hoge rente, bv. 5%, op het geleende bedrag krijgt. 
 8. Betaalde servicenummers nummer
  Servicenummers zijn telefoonnummers met meerkosten voor de beller boven op het standaardbeltraief. Consulenten en coaches gebruiken dit soort nummers om maatwerk aan hun klanten te leveren, maar ook de klantenservice van grote organisaties en de erotiek industrie maken nog steeds flink gebruik van deze methode.
 9. Betaalservice met commissie
  Zo’n betaalsysteem kan de afhandeling van geldtransacties uit handen nemen tegen commissiekosten. Amazon heeft zo’n betalingssysteem. Andere bekende voorbeelden kunnen Ideal en Paypal zijn.
 10. Bloggen
  Blogs en bloggers gebruiken veel verschillende methodes om online geld te verdienen. Je kan content creëren voor andermans website of jouw blog ‘moneytizen’, door op welke manier dan ook producten van jezelf of anderen aan te bieden. Een veel gebruikt verdienmodel voor een passief inkomen is door advertorials (betaalde content), het schrijven van reviews, advertenties op de website, het gebruik van Google Adsense of bijvoorbeeld doormiddel van affiliate marketing.
 11. Boeken
  Al eeuwenlang deelt men kennis en ervaring door middel van boeken. Je kan over elk onderwerp een boek schrijven. Er zijn veel uiteenlopende distributiemethodes van self-publishing met drop-shipping tot traditionele uitgevers.
 12. Clinics
  Bezit jij skills of kennis die je graag aan andere wilt overbrengen? Dan is het geven van clinics wellicht iets voor jou. Clinics zijn korte events waar men zich voor kan aanmelden. Soms wordt aan het eind van de clinic nog een product of dienst gepromoot. Voorbeelden van clinics zijn: yoga, golf, groene smoothies maken, sushi rollen, freestyle snowboarden , elivator pitch , etcetera.
 13. Coaching
  Wil jij mensen helpen hun doelen te bereiken, wellicht kan je een persoonlijke aanpak, zoals coaching inzetten. Vaak willen mensen begeleid worden. Voorbeelden zijn: een (personal) fitness trainer, een communicatie-, voedings-, of tenniscoach, of een coach om te leren verkopen, een bedrijf te starten, of om te stoppen met roken. Noem maar op.
 14. Content Revenue Sharing
  Met Revenue sharing sites kun je een percentage van de inkomsten uit advertenties verdienen, die naast de content worden weergegeven. In principe krijg je betaald voor het schrijven van goede content! Yahoo heeft een groot content revenu sharing progamma, maar er zijn nog vele anderen!
 15. CPA Marketing
  CPA (Click Per Action) is een marketingterm en methode die bij adverteren wordt toegepast en staat voor cost per action. Vrij vertaald in het Nederlands is dit: ‘kosten per actie’. CPA is een bedrag dat, volgens een online marketing advertentiemodel (waarbij een vooraf afgesproken actie door de bezoeker moet worden ondernomen) per actie wordt berekend. Deze actie kan bijvoorbeeld bestaan uit het downloaden van software, het bereiken van een pagina, het invullen van een formulier of het doen van een bestelling.
 16. CPC
  CPC staat voor Cost Per Click en vrij vertaald in het Nederlands is dit “kosten per klik”. In Pay Per Click (PPC) advertentiesystemen als Google Adwords, betaal je een vast bedrag per keer dat iemand op de advertentie klikt. De CPC is het maximale bedrag dat je per klik wilt uitgeven. Door een hoger CPC bod komt je vaak hoger in de gesponsorde zoekresultaten te staan.
 17. Crowd Funding
  Crowd funding is een verzamelbegrip voor allerlei initiatieven waarbij de input van velen kan leiden tot het behalen van een doel door één partij. Het is een manier van sociaal lenen en investeren, waarbij marktpartijen elkaar kunnen vinden in vraag en aanbod op verschillende vlakken. Hierdoor is een financiering niet meer slechts via een bank mogelijk. Je vermogen zet je in bij derden, in plaats van het te beleggen.
 18. Cursussen
  Bij een cursus volgt men een aantal lessen over een bepaald onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld een cursus tekenen, filmen, fotograferen, slippen met de auto, muurklimmen, koken, blokhut bouwen, etc. zijn. Cursussen kunnen in ‘het echte leven’ worden gegeven (door andere mensen) of digitaal via internet en kan met wat creativiteit ook een passief inkomen opleveren.
 19. Donaties en giften
  Non-profit organisaties, stichtingen en verenigingen voor goede doelen en sport- en plezierbedrijven, bestaan hoofdzakelijk van donaties, giften en contributies. Ook al hebben dit soort bedrijven geen winstoogmerk, het kan toch een lucratieve manier zijn om geld te verdienen, omdat dit soort bedrijven ook hun personeel moeten uitbetalen. Bekende voorbeelden zijn het NOC * NSF, het Johan Cruyff Fonds, KiKa, Green Peace maar ook kleine bedrijven zoals Stichting Aight of Stichting Dans en Cultuur Zoetermeer om maar iets te noemen.
 20. Drop Shipping
  Drop Shipping is een goede manier voor een passief inkomen  het verkopen van  producten zonder dat je zelf voorraad aanhoudt of de producten verzend. De dropship leverancier houdt voor jou de voorraad aan en verzend de producten naar je klant. Dit product kan van jou zijn, maar dat hoeft niet. Je kunt bijvoorbeeld Vitamix blenders aanbieden doormiddel van een drop shipping progamma of je kunt een boek schrijven en pas laten drukken en verzenden als je het hebt verkocht.
 21. DVD Programs
  Er wordt veel kennis en informatie gedeeld door middel van video. DVD Programs zijn DVD pakketten die je kunt laten produceren van opnames die je  bijvoorbeeld van een training, cursus, seminar, workshop, of evenement hebt gemaakt. Tegenwoordig worden ook veel DVD pakketten door middel van drop shipping verstuurd.
 22. E-books
  Dit zijn digitale boeken en deze zijn razend populair sinds de komst van de smartphones, tablets en computers. Tegenwoordig hoef je niet meer naar de winkel maar bestel je een boek, waar je ook bent, en kan je direct beginnen met lezen. Veel mensen die passief geld willen verdienen kiezen dit als eerste model voor passief inkomen.
 23. E-mail marketing
  Deze vorm van marketing is eigenlijk ‘direct marketing’, waarbij e-mail gebruikt wordt om commerciële of fondsenwervende boodschappen naar een doelgroep te sturen. Veel online marketeers bouwen een e-maillijst  van potentiële klanten op, waarmee ze deze tevreden houden met het gratis leveren van waarde en het zo nu en dan aanbieden van een product of dienst. Dit kan, als het goed wordt uitgevoerd, een zeer lucratieve manier zijn om passief geld te verdienen.
 24. Evenementen
  Er zijn veel mensen die een passief inkomen hebben door het organiseren van evenementen. Van feesten en sport wedstrijden tot meetups, je hebt het allemaal. Evenementenorganisatoren zorgen dat mensen bij elkaar komen door het organiseren van leuke activiteiten. Soms kunnen mensen alleen iets aanschouwen (bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd), of soms kan iemand zelf deelnemen, bijvoorbeeld een house feest. Volgens mij kun je alle leuke activiteiten ‘moneytizen’ door de kosten lager te houden dan de prijs die de deelnemers ervoor betalen. Dit is één van mijn favoriete methodes van een passief inkomen. Je kunt namelijk eerst het evenement verkopen en als het geld binnen is het (laten) organiseren (door anderen).
 25. Freelance schrijven
  Dit kun je direct doen zonder enige investering. Als je goed bent in het schrijven van teksten dan is dit wellicht wat voor jou. Je kunt namelijk zelf bepalen waar en wanneer je schrijft. Je zal ernaast wel altijd betaald werk moeten blijven verrichten, maar het levert je een enorme vrijheid op. Dingen die je kunt schrijven zijn: blog posts, brochures, nieuwsbrieven, speciale rapporten, advertsing-copy en persberichten.
 26. Google AdSense
  Als je in het bezit bent van een website dan zou je kunnen overwegen Google AdSense te plaatsen. Google AdSense zijn advertentieblokken die je op websites ziet waar ‘Ads by Goooooogle’ bij staat. Het principe is hetzelfde als bij Google Adwords, je kunt advertenties op andere websites plaatsen en betaalt daarvoor per klik. De website-eigenaar krijgt per klik een commissie betaald. De ideale passief inkomen manier dus. Hieronder een Google Adsense banner als voorbeeld.
 27. Informatieproducten
  E-books, audio progamma’s, USB-Sticks, DVD Progamma’s, Mastermind Groups, online training en cursus, workshops, seminars, webinars, clinics, etc. kunnen allemaal informatieproducten zijn. Heb jij kennis of expertise, of heb je onderzoek gedaan naar andermans ervaring, kennis of expertise en wil je daar verslag van doen, dan kun je veel passief geld verdienen met het creëren van informatieproducten. Dit is zeker een van mijn favoriete methodes!
 28. Investeren in Startups
  Als je geld ter beschikking hebt en dit kan investeren, dan zijn (Tech) Startups misschien wat voor jou. De acteur Ashton Kutcher investeert b.v. zijn geld in Airbnb, Spotify en Foursquare. Als zulke startups succesvol worden kan je hier heel veel geld mee verdienen.
 29. Investeren/handelen in valuta.
  Zelf heb ik mijn eigen inzet verdubbeld door te beleggen in de digitale valuta Bitcoins. Handelen in geld wordt al vele jaren gedaan en met de crisistijd en de komst van digitale valuta is er veel veranderd. Als je wat kunt besteden en je vind het niet erg om wat risico te nemen, dan kan dit een zeer lucratieve manier zijn om passief geld te verdienen.
 30. Licenties
  Er zijn verschillende vormen van licenties. Kort gezegd, licenties geven anderen het recht om content, zoals bijvoorbeeld muziek of teksten onder bepaalde, door jou te bepalen voorwaarden te (her)gebruiken. Licenties kunnen voor allerlei creatief materiaal worden gebruikt, zoals muziek, foto’s, kunst en teksten,  Als eigenaar van de rechten van de licenties kun je dus geld verdienen. Wel zul je je , voordat je er aan begint, om teleurstellingen te voorkomen,  juridisch in de spelregels moeten verdiepen.  Je kunt ook licenties verkopen voor andere producten. Een goed voorbeeld hiervan is Adobe met haar Photoshop. Ook in de business to business industrie (B2B) word dit passief inkomen verdienmodel gebruikt.
 31. Masterminds
  Een Mastermind groep is een kleine groep (geselecteerde) mensen, die regelmatig bij elkaar komen, online of offline, om te praten over hun doelen, groei en succes en elkaar daarbij ondersteuning bieden. Meestal zijn dit mensen die iets hebben bereikt en/of een autoriteit zijn op hun vakgebied. Masterminds kunnen enorm krachtig zijn en hoewel sommige gratis zijn, betalen de deelnemers, omdat zij een hoge waarde uit de deelname halen, meestal een hoog bedrag hiervoor. Zelf heb ik  masterminds georganiseerd en het hielp mij (en de anderen) enorm om ons sneller naar onze doelen te brengen en nieuwe ideeën op te doen en die daarna om te zetten naar successen.
 32. Meetups
  Bij meetups breng je mensen bij elkaar die iets willen leren, delen of samen iets gaan doen. Als organisator kun je hier geld voor vragen. Van netwerkborrels tot hobbyclubs tot brainstorms, het bestaat allemaal. Voor meer inspiratie kijk op www.meetup.com.
 33. Netwerk marketing / Multi Level Marketing
  Multi-level marketing (MLM), ook wel bekend als netwerkmarketing is een zeer krachtig zakenmodel waarbij men diensten of producten verkoopt door te netwerken via een gelaagd systeem van vertegenwoordigers of distributeurs, die ook wel (verkoop)consultants genoemd worden. Grote voorbeelden van MLM progamma’s zijn Herbal Life en 7 Point Two (7.2). Wil je écht passief inkomen genereren met netwerk marketing? Stuur me dan een bericht via de contact pagina.
 34. Niche website
  Een niche website gaat over een specifiek onderdeel van een bepaald onderwerp. Een voorbeeld: vervoersmiddelen zijn het onderwerp, auto’s zijn dan het segment en de old time Volkswagenbusjes zijn dan de niche. Als je een grote doelgroep vindt met een specifieke interesse,  dan kan je daar een website voor maken (bijvoorbeeld over Volkswagen busjes) die veel bezoekers  genereert (lees: potentiële) klanten). Daarna kan je weer geld verdienen door je website te ‘moneytizen’ door middel van een van de vele manieren die in deze lijst genoemd staan. Een aantal voorbeelden van niche site onderwerpen zijn: vliegvissen, 3D printen, snelschaken, student-dating, chili con carne, Spiderman fansite, etc. Veel mensen moneytizen hun niche sites met affiliate marketing wat perfect werkt voor een passief inkomen.
 35. Online cursus
  Bij een online cursus heb je na betaling exclusief toegang tot informatie en is er vaak online een ruimte ingericht waarbij je contact kunt leggen met medecursisten of begeleiders. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een online cursus voor. Van bloemschikken tot social media marketing, het bestaat allemaal.
 36. Pay Per Click
  Top manier voor een passief inkomen. Dit is een advertentie term, ook bekend als (PPC), waarbij je per klik, die een advertentie op je website genereert, betaald wordt. Veel grote online webwinkels bieden Pay Per Click banners aan voor blogs en niches sites.
 37. Peer-to-peer-lending
  Peer-to-peer lenen is een wijze waarop leners en uitleners een geldtransactie kunnen uitvoeren zonder tussenkomst van traditionele financiële instanties, zoals banken. Zowel leners als uitleners zijn individuele particulieren. Het internet heeft peer-to-peer lenen mogelijk gemaakt door het samenbrengen van leners en uitleners. Een typisch Peer-to-peer leencontract behelst meerdere uitleners en één lener (many-to-one), zodat een eventueel risico op niet-terugbetalen wordt verkleind. In het Verenigd Koninkrijk is Zopa een voorbeeld van een Peer-to-peer lenen website, evenals Prosper in de VS. In Nederland was er Boober.
 38. Podcasts
  Dat zijn audio en radio shows waarop men zich kan abonneren en via het internet kan streamen. Sommigen podcasts zijn betaald, ander zijn gratis maar bevatten reclame of linken naar webwinkels.
 39. Print-on-demand
  Als je een ‘fysiek’ informatie product creëert zoals een boek, audio progamma of videoserie, dan kan je kiezen voor de print on demand methode. Pas nadat de aankoop is gedaan word de CD, DVD of wat dan ook geproduceerd.
 40. Q&A
  Question & Answer (Q&A) is een manier waarbij je geld verdient met het beantwoorden van vragen. Je kunt er voor kiezen of je vragen gaat beantwoorden voor een vast tarief per vraag, in abonnementsvorm of de gebruiker zelf de waarde van het bedrag per beantwoorde vraag laat bepalen.
 41. Reclame ruimte
  Ook reclame kan een vorm zijn van passief inkomen of passief geld verdienen. Reclame in/op je eigen ‘ruimte’, bijvoorbeeld je kantoor of je auto. Ja, het is mogelijk om je auto te laten bestickeren met reclame en iedere maand een X bedrag te ontvangen. Of, als je midden in de stad woont, kan je  je muren of ramen laten gebruiken voor commerciële uitingen. Reclame ruimte ( aanstekers, website, etc.)
  Op bijna alles kan je reclame laten drukken of tonen. Organiseer je een evenement, maak dan ruimte voor banners. Heb je relaties die van golf houden, laat dan golfballetjes bedrukken. Kortom, zoals je zelf  waarschijnlijk al om je heen hebt kunnen zien, kan je (bijna) alles moneytizen door er reclame op te zetten.
 42. Rentenieren
  Rentenieren is simpelweg het leven van de rente die je ontvangt op je gespaarde kapitaal.  Wat mij betreft één van de betere passief inkomen verdienmodellen. Hier kan ik alleen nog van dromen!
 43. Reisbureau
  Organiseer een surftrip of een duiksafari en verdien geld met het organiseren van reizen en vakanties. Als je eenmaal een reis hebt opgezet kan je die steeds opnieuw blijven verkopen. Slim gespeeld hoef je hier (bijna) niks meer voor uit te voeren,  behalve dan je belastingaangiftes.
 44. Royalties / Franchise Fees
  Franchise royalties zijn lopende royalty’s die een franchisenemer betaalt aan de franchisegever betaald. De franchisenemer is de persoon die een franchise(-bedrijf) koopt en exploiteert, en de franchisegever is de persoon of zakelijke entiteit die de franchise verkoopt. Subway en Mac Donalds zijn grote voorbeelden hiervan. Service om geld om te zetten naar ander geld of betaalmiddel.
 45. Software
  Als je een bedrijf of doelgroep vindt met een uitdaging of probleem dan kun je dat  probleem wellicht verhelpen of reduceren door er software voor te ontwikkelen.
 46. Speeches en lezingen
  Een speech of lezing geven kan, als je een gewild spreker bent/wordt, op zich veel geld opleveren. Het is echter geen passief verdienmodel. Je kunt  deze gebeurtenissen wel (laten) vastleggen, zodat je deze weer als (digitaal) product kunt verkopen.
 47. Seminars
  Als je zelf een seminar organiseert kan je de deelnemers van te voren het (gereduceerde) toegangsbedrag laten overmaken.  Zo verdien je al geld voordat je de seminar hebt gegeven/georganiseerd. Bij veel seminars wordt aan het eind ook een product of dienst aangeboden, wat nog een after-sale kan opleveren. Zeer lucratief passief inkomen verdienmodel!
 48. Sponsoring
  Zelf heb ik als ex-topsporter jarenlang van de inkomsten door het werven en behouden van sponsoren, geleefd. Het hele jaar door kreeg ik betaald voor “het doen wat ik toch al deed en het aller-leukste vond om te doen” en dat is snowboarden. Ben jij trensettend of heb je de potentie om het in een doelgroep te worden, overweeg dan om bedrijven te benaderen die mee willen liften op jouw succes. Eigenlijk was dit dus mijn eerste passieve inkomen.
 49. Streaming Live Video
  Sommige mensen verdienen hun geld door hun webcam aan te zetten (en nee niet alleen met seks). Deze vrouw verdient bijvoorbeeld haar geld met eten voor haar webcam en een jongen uit Zoetermeer filmde zichzelf slapend op zijn kamer en heeft hiermee € 10.000,- verdient.
 50. Subsidies
  Een subsidie is een tijdelijke of permanente bijdrage van de overheid of een non-commerciële organisatie, ten behoeve van het starten of het uitvoeren van een activiteit, waarvan het economisch belang niet direct voor de hand ligt. Als het economisch belang van het starten van een activiteit wel voor de hand ligt, spreekt men meestal van een investeringspremie. Tegenwoordig zijn er mede door de crisis (helaas) steeds minder subsidies beschikbaar, maar als je een goed maatschappelijk initiatief hebt bedacht, kan je hiermee nog steeds leuk (passief) verdienen.
 51. Teleseminars / Conference calls
  Hierbij gebruik je de telefoon en biedt je (gratis) heel veel waarde. Aan het eind van het gesprek biedt je iets te koop aan. Er zijn ook teleseminars waar je voor moet betalen en waarbij verder meestal niks te koop wordt aangeboden.
 52. Vastgoed en onroerend goed
  Vastgoed is perfect als passief inkomen. Je kunt investeren en beleggen in verplaatsbare en niet-verplaatsbare objecten. Er zijn verschillende verdienmodellen om hier geld mee te verdienen. Een bekende methode is het verhuren van huizen die je bezit aan woninghuurders.  Omdat er vaak een grote investering mee gemoeid is, kan dit een (te) grote stap zijn om mee te beginnen. Pas als men een stabiele cash flow (passief) genereert vinden veel mensen het interessant om dit soort opties te bekijken.
 53. Verhuur inkomsten
  Niet alleen een huis kan je verhuren maar ook fietsen, auto’s gereedschap of zoals dat vroeger ging, videobanden. Er zijn zelfs speciale websites voor opgericht zoals HurenvanBuren.nl en op Marktplaats.nl staat ook erg veel te huur. Goede manier voor passief geld verdienen.
 54. Verkoop kunst, ambacht en andere handgemaakte spullen
  Handgehaakte mutsen, sieraden, eten of schilderijen, je kunt het allemaal wereldwijd aanbieden b.v. via een webwinkel, evenement website, fysieke winkel, markt of door mon-op-mond reclame.
 55. Vidcasts
  Dit zijn video’s waar je je op kunt abonneren en die volgens hetzelfde principe als podcasts werken.
 56. Video Cursus
  Steeds vaker zijn off- en online video cursussen te volgen zoals deze affiliate marketing cursus van Jacko.
 57. Webinars
  Online seminars heetten webinars. Hiervoor wordt vaak ‘entree’ geld berekent of er wordt een product of service te koop aangeboden naast het verstrekken van veel gratis waardevolle content.
 58. Webhosting
  Heb jij verstand van netwerken en computers dan zou je een eigen Webhosting bedrijf kunnen starten. Webhosting is een dienst die toegangelijk is via een website en particulieren of bedrijven ruimte biedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen of andere inhoud. Je krijgt als webshoster dus huurinkomsten voor het aanbieden van deze dienst.
 59. Webwinkels
  Webwinkels en webshops lijken als enige in Nederland bijna niets te merken van de crisis. De omzet van online winkels bedroeg in de eerste helft van het jaar 5 miljard euro, een groei van 8 procent vergeleken met dezelfde periode in 2012. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd marktonderzoek van brancheorganisatie Thuiswinkel.org. Een zeer lucratieve manier om passief geld te verdienen.
 60. Websites ontwikkelen
  Het ontwikkelen van websites is op zichzelf geen  passieve manier van geld verdienen, maar dit kan het wel zijn als het niet om een eenmalige, maar een maandelijkse betalingsregeling gaat. Het is iets dat je kunt doen “waar en wanneer het jou uitkomt”, zolang er maar een internet verbinding is.
 61. Website Flipping
  Bij dit steeds populairder wordende verdienmodel bouw/koop, verbeter en verkoop je websites.
 62. Workshops
  Een workshop is een activiteit van een dag of meerdere dagen, waarbij de deelnemers specifieke kennis meekrijgen over het onderwerp van de workshop. Anders dan bij traditionele vormen van onderwijs speelt actieve deelname een belangrijke rol. Dit verdienmodel kun je passief maken door bijvoorbeeld andere mensen de workshop te laten geven en organiseren.
Tot slot nog een niet onbelangrijk laatst woord: Een wijs mens rekent rijkdom nooit alleen in harde valuta. Wil je zelf ook passief geld verdienen maar weet je nog niet hoe? Dan raad ik je aan om te beginnen met affiliate marketing. Bij affiliate marketing promoot je producten van andere mensen en krijg je een commissie over elke verkoop. Zelf heb ik de training van Jacko voor affiliate marketing gevolgt en heb hiermee letterlijk mijn inkomen verdubbelt in 1 maand tijd. Ik heb veel cursussen gedaan op het gebied van marketing en dit was de beste en meest praktische cursus die ik tot nu toe heb gedaan. Klik op de link hieronder en bekijk de Affiliate Marketing Revolutie: > Affiliate Marketing Revolutie

Bekijk ook:
Ik ben jarig! Over mij plus een belangrijke les over personal branding
Maandelijkse Motivatie Video #1 | ‘What ever you need to do, do it!’ – Gary Vaynerchuk
– Hoe je meer goede ideeën vindt dan je kunt uitvoeren
– De nummer 1 methode die succesvolle ondernemers gebruiken voor meer succes
– Verschilmakers, slimme ondernemers en levensgenieters, let’s do this!

En bekijk zeker ook: Een onderneming beginnen zonder geld binnen 8 uur!

Weet jij nog meer verdienmodellen voor een passief inkomen? Laat het dan nu weten met een reactie in de comments onderaan deze pagina!

Korting op je studieboeken!

Studieboeken algemeen

Vind je het leuk wat je hebt gelezen en wil je passief geld verdienen?

Pim StigterZo ja, vul dan je e-mailadres in en krijg voortaan nieuwe blogposts via e-mail. Je ontvangt meteen gratis tips en strategieën over passief geld verdienen en de Whysheid Toolgids met: 'De 7 Beste Tools voor Online Ondernemers'. Begin nu, vul hieronder je e-mailadres in en druk op de oranje knop.