Pim Stigter ready to drop in #letsdothis

Hier sta ik klaar, een paar jaar geleden, om in te starten bij de finale van de Wereldbekerwedstrijd Big Air Snowboarden in Quebec, Canada.

Lang geleden #letsdothis ben ik begonnen met snowboarden op kleine schansen en steeds een stapje hoger en verder gaan springen. Dit resulteerde in af en toe in een blauwe plek maar vooral in steeds meer succes. Groot dromen en klein beginnen is een formule die voor mij goed lijkt te werken en die ik ook ga gebruiken voor mijn nieuwe uitdaging. Ik ga opnieuw een sprong in het diepe wagen door een eigen bedrijf te starten vanaf ‘scratch’ en noem deze uitdaging, #letsdothis. Bij deze uitdaging ga ik binnen 99 dagen een eigen bedrijf starten dat een passief inkomen genereert en ik daag jou uit om hetzelfde te doen. Hieronder uitgelegd hoe je mee kunt doen en wat je kunt verwachten. 

Waarom de #letsdothis uitdaging?
De website Whysheid.nl bestaat nu ongeveer twee maanden en heeft 500+ unieke bezoekers. Nu de site een publiek heeft wil ik niet zomaar content delen maar ik wil content delen dat ook écht de moeite waard is om te checken. De beste methode om waardevolle content te gaan produceren is volgens mij door een eigen bedrijf te starten. Ik ga dit doen zonder een idee, zonder expertise en (bijna helemaal) zonder geld. Ik neem je dus echt vanaf begin af aan mee in het hele proces. Daarbij deel ik wekelijks in kleine stappen instructies, tips en tricks onder blogposts met de naam #letsdothis erin zodat je zelf meteen kunt beginnen met het werken aan een eigen (micro) onderneming terwijl je mijn avontuur volgt.

Het doel van de #Letsdothis uitdaging en wat het precies inhoud
Het doel bij de #Letsdothis uitdaging is om zelf een eigen (micro) bedrijf te starten op een zo’n effectief mogelijke manier dat een passief inkomen genereert binnen 99 dagen. Zelf kies ik ervoor om een informatieproduct te gaan ontwikkelen in een nichemarkt. Ik kies een nichemarkt uit dat wel dicht bij mijn interesses ligt zodat ik genoeg motivatie heb om door te zetten maar wel een onderwerp waar ik (nog) heel weinig van afweet zodat ik geen voorsprong heb als we gaan beginnen. 

Wat je wel en niet kan verwachten bij de #letsdothis uitdaging
Nee, ik ben geen expert, guru of business trainer. Ik ben ook geen miljonair en verdien zelfs geen passief inkomen op dit moment. Ik start dus, (net als jij?), helemaal vanaf scratch. Sterker nog, ik start met een achterstand, want ik sta €1000,- negatief op mijn bankrekening. 😉

Wat ben ik dan wel? Ik ben de verkenner en de gids op dit avontuur en opzoek naar methodes voor slim(mer) geld verdienen doormiddel van ondernemen. Dit doe ik door trial en error en door te leren van andere ondernemers. Mijn bevindingen deel ik via Whysheid.nl zodat andere mensen kunnen leren van mijn fouten en successen en ga verslag doen van andere ondernemers. De afgelopen vijf jaar heb ik mij enorm verdiept in alle soorten ondernemers en bedrijven. Verder heb ik het voordel dat ik in een familiebedrijf ben opgegroeid waardoor ondernemen mij met de paplepel is ingegoten. Ik laat liever resultaten spreken in plaats van woorden dus ik heb besloten om een eigen bedrijf te starten recht voor jullie neus in plaats van te zeggen hoe je het best kunt ondernemen zonder dat zelf al passief geld verdien.. Ik vind dat als je gaat bloggen over passief geld verdienen, je zelf ook resultaten moet kunnen (gaan) tonen vandaar deze #Letsdothis uitdaging.

Moet je zelf ook persé een eigen bedrijf starten om de #Letsdothis volgen?
Natuurlijk mag je meekijken vanaf de zijlijn omdat je het leuk en interessant vindt maar toch raad ik je zeer aan om mee zelf ook mee te doen. Je kan bijvoorbeeld een boek lezen over hoe je kunt leren zwemmen, maar je kunt ook mee gaan op zwemles! Dat tweede is wat wij hier gaan doen, leren door proberen. Hierbij nodig ik jou uit om samen met mij op avontuur te gaan en om ook een eigen bedrijf(je) te gaan starten. Ik zal ervoor zorgen dat het hele proces in kleine behapbare stappen is opgedeeld zodat je het op jou eigen tempo kunt doorlopen.

Wees gewaarschuwd
Let op! Deelname aan dit avontuur kan (en zal) je leven veranderen… Daarbij kan ik je één ding verzekeren. Een bedrijf starten is niet makkelijk en gaat veel moeite, energie en tijd. Niet alle ondernemersideeën zullen succesvol zijn en het zal niet altijd gaan zoals je wilt. Maar kosten niet alle dingen die waardevol zijn veel moeite? Ook is ondernemen heel leuk en zul je er enorm veel plezier aan beleven, voldoening uit halen en als het goed is, passief geld mee verdienen. Hoe dan ook, je zal altijd slimmer worden van de ervaring dat je mee kunt nemen naar je volgende idee als het eerst niet werkt. De meeste succesvolle ondernemers hebben ook fouten gemaakt voordat zij succesvol werden. Fouten maken is oké, zolang je er maar van leert. Verwacht dus de komende tijd veel bloed, zweet en tranen (bij wijzen van spreken) bij de #Letsdothis uitdaging maar ook veel lol en plezier op de weg naar succes.

Heb je verder nog vragen of opmerkingen en doe je mee met de uitdaging? Laat het me weten via de comments onderaan op deze pagina.

Je eerste opdracht:
– blok de komende week, twee uurtjes in je agenda om aan je nieuwe onderneming te beginnen.
– schrijf je in voor updates over de Whysheid #Letsdothis uitdaging zodat je niks mist en ontvang tevens gratis de Whysheid toolgids met de 7 beste tools voor ondernemers:

Je kunt deze week nog een blogpost verwachtten met de eerste instructie en maandag is het startsein en zullen de 99 dagen in gaan!

Let’s Do This!

Vind je het leuk wat je hebt gelezen en wil je passief geld verdienen?

Pim StigterZo ja, vul dan je e-mailadres in en krijg voortaan nieuwe blogposts via e-mail. Je ontvangt meteen gratis tips en strategieën over passief geld verdienen en de Whysheid Toolgids met: 'De 7 Beste Tools voor Online Ondernemers'. Begin nu, vul hieronder je e-mailadres in en druk op de oranje knop.