Top-20-meest-inspirerende-personen-voor-ondernemers-2014 Whysheid

Voortdurend sta ik versteld van de ideeën en strategieën van deze inspirerende personen – vooral als het gaat over een verschil maken en een passief inkomen verdienen. De afgelopen jaren ben ik (enorm) veel op zoek geweest naar kennis, inspiratie en mensen met ervaring om mijzelf klaar te stomen om geld  te verdienen met slim ondernemen. Ik heb alle informatie als een stofzuiger tot mij genomen en heb bijna alle influencers en verschilmakers bestudeerd. Dit is een lijst van de top 20 meest inspirerende personen voor ondernemers. Of ze nu in de financiën, technologie, sport, entertainment, media, wetenschap, voedsel,of de detailhandel zitten, dit zijn de mensen die de beste strategieën en ideeën hebben om dichterbij je persoonlijke en zakelijke doelen te komen. De nieuwe producten die zij introduceren zijn altijd geweldig,en deze mensen weten keer op keer weer hun industrie door elkaar te schudden. De meeste kennis, strategieën en tips die zij delen zijn gratis. Ik heb de mensen beoordeeld op wie frequent de meeste waarde biedt.

20. Seth Godin

Wat hij doet: Seth Godin is een best-selling auteur, ondernemer, marketeer en spreker.
Waarom je hem zou moeten volgen: Hij is een tovenaar met woorden en elke tekst die ik van hem heb gelezen heeft mij of slimmer/een beter persoon gemaakt of heeft mij nieuwe inzichten gegeven.
Website: www.sethgodin.com
Twitter: www.twitter.com/ThisIsSethsBlog 
19. Kid President

Wat hij doet: Kid President maakt de wereld ‘more awesome’ en geeft mensen een reden om te dansen!
Waarom je hem zou moeten volgen: Kid President zijn unieke karakter, zijn ‘like-ability’ en zijn video’s hebben wereldwijd mensen geraakt en gemotiveerd om de wereld leuker, beter, mooier en cooler te maken. Volg Kid President voor motivatie en inspiratie!
Website: www.kidpresident.com
Twitter: www.twitter.com/iamkidpresident

18. Richard Branson

Wat hij doet: Sir Richard Charles Nicholas Branson is een Engels serieondernemer en investeerder. Hij is vooral bekend als de oprichter van de Virgin Group waarmee hij marktleider is geworden in bijna alle  industrieën waarin hij actief is.
Waarom je hem zou moeten volgen: Richard heeft naar mijn mening een goede combinatie van ‘work hard /play hard’, houdt er unieke strategieën op na over welke manieren en systemen het best zijn voor bedrijven en projecten en weet die met veel succes keer op keer te bewijzen.
Website: www.virgin.com/richard-branson
Twitter: www.twitter.com/richardbranson

17. Dane Maxwell

Wat hij doet: Dane Maxwell is mede-oprichter van The Foundation waarmee hij (startende) ondernemers helpt om (meer) succes te bereiken en een passief inkomen te verdienen ook al hebben zij (nog) geen idee, geen ervaring en geen expertise.
Waarom je hem zou moeten volgen: Hij deelt waardevolle informatie, strategieën en case-study’s en doet het anders dan de rest!
Website: www.thefoundation.com
Twitter: www.twitter.com/

16. Simon Sinek

Wat hij doet: Simon is auteur van het boek Start With Why waarin hij een eenvoudige maar krachtig methode biedt voor alle ondernemers en verschilmakers. De methode heet de gouden cirkel en helpt je te focussen op het geen wat belangrijk is en actie te ondernemen door de vraag te stellen: Waarom?
Waarom je hem zou moeten volgen: De gouden cirkel kan volgens mij het verschil maken voor bedrijven om door te zetten en te veranderen waar andere opgeven.
Website: www.startwithwhy.com
Twitter: www.twitter.com/simonsinek

15. Robert T. Kiyosaki

Wat hij doet: Robert is het best bekend als de auteur van Rich Dad Poor Dad (Rijke Pa, Arme Pa), een wereldwijde best-seller over ‘Personal Finance’. Hij biedt op allerlei manieren praktische strategieën aan over hoe je slim(mer) kunt om gaan met geld.
Waarom je hem zou moeten volgen: Robert leert men waarom de armen, armer worden en de rijken, rijker en hoe je geld voor je kunt laten werken in plaats van jij voor geld. Een hoog financieel IQ kan volgens Robert (en mij) bijdragen aan meer succes op een lang termijn.
Website: www.richdad.com
Twitter: www.twitter.com/therealkiyosaki

14. Mitchel van Duuren

Wat hij doet: De Nederlandse Mitchel van Duuren is, zoals hij zelf schrijft, al tien jaar aan het ondernemen, Internet marketing fanaat, webwinkel specialist en MASSIVE ACTIONTAKER. Hij gebuikt verschillende verdienmodellen voor een passief inkomen op verschillende ondernemingen om zijn ideale levensstijl te creëren en te behouden. Wat mij vooral aanspreekt is dat hij mensen gelukkiger wilt maken door zijn producten en diensten. Hij doet veel met gezonde voeding, sport en veel meer.
Waarom je hem zou moeten volgen: Ik volg Mitchel nu enige tijd via internet en wat mij vooral opvalt is dat hij bij heel veel dingen het net even anders doet dan rest. Daarbij schiet zijn naam overal naar voren als je als bewust persoon zijnde zoekt in de zoekmachines op gerelateerde zoekwoorden in de industrieën waarin hij actief is en is een van de weinig voorbeelden die ik kon vinden van Nederlandse mensen die keer op keer een passieve inkomstenstroom weten te genereren door verschillende verdienmodellen. Het leukste vind ik eigenlijk nog dat Mitchel lekker ‘gewoon’ overkomt waardoor een passief inkomen ineens niet meer zo’n ver van je bed show is als je kijkt naar de meeste Amerikaanse internet marketing experts. Ik ben het zeker niet met alles eens wat hij zegt en hoe hij dingen brengt is wel een zeer grote inspiratiebron voor mij geworden.
Website: www.internetmiljonair.nl
Twitter: www.twitter.com/MitchelvDuuren

13. John Saddington

Wat hij doet: John Lee Saddington is hacker, schrijver, ondernemer, ingenieur en startup investeerder.
Waarom je hem zou moeten volgen: Hij heeft gewerkt als ingenieur en manager in Fortune 50 bedrijven, is verschillende ‘bootstrap’ ondernemingen begonnen (en heeft hij ook weer verlaten) en financiert startups als investeerder. Elk jaar doet hij weer iets totaal anders en in de meeste dingen is hij erg succesvol en deelt hij zijn lessen openlijk via zijn blog.
Website: www.john.do
Twitter: www.twitter.com/saddington

12. John Lee Dumas

Wat hij doet: John is de oprichter van Entrepreneur On Fire, een podcast waarmee hij zeven dagen per week de meest succesvolle en inspirerende ondernemers van deze tijd interviewt. Zijn podcasts hebben de nadruk op gemaakte fouten en de geleerde lessen. Er zit heel veel waardevolle AH-HA momenten in zijn shows en eindigt altijd met de Lightning ronde waar John vijf schepre vragen afvuurt.
Waarom je hem zou moeten volgen: Nergens anders kun je zoveel gratis waardevolle informatie ontvangen op zo’n reguliere basis als bij Entrepreneur On Fire.
Website: www.entrepreneuronfire.com
Twitter: www.twitter.com/johnleedumas

11. Darren Rowse

Wat hij doet: Darren Rowse is de oprichter van ProBlogger.net – een blog dat ander bloggers helpt inkomens te generen van hun/haar blogs.
Waarom je hem zou moeten volgen: ‘S werelds beste bloggers checken dagelijks Daaren’s website Problogger.net voor de laatste in en outs van de blog en online marketing industrie. Via Darren blijf je op de hoogte en kun je zien wat de do’s en de don’ts van de toekomst zijn.
Website: www.problogger.net
Twitter: www.twitter.com/problogger

10. Timothy Marc (a.k.a. natural Tim)

Wat hij doet: Timothy Marc reisde onder de naam natural Tim de wereld over als dating coach waar hij mannen leerde om vrouwen te verleiden. Tijdens deze reizen leerde hij mensen kennen die doen wat ze willen, wanneer zij dat willen, mogelijk gemaakt door een passief inkomen. Na zelf ondernemers ervaring te hebben opgedaan heeft hij een carriere switch gemaakt en leert nu anderen hoe je een Freedom Business start – een bedrijf dat zoals hij dat noemt: een leven vol vrijheid, plezier en avontuur financiert.
Waarom je hem zou moeten volgen: Tim is authentiek, brengt gelijkgestemde mensen van over de hele wereld bij elkaar en is lekker ‘gewoon’ waardoor het makkelijk is om je te identificeren met hem.
Website: www.freedombusinessblog.com
Twitter: www.twitter.com/timothymarc

09. Eric Ries

Wat hij doet: Eric Ries is de oprichter van de Lean Startup Methodology en de auteur van de populaire ondernemerschap blog Startup Lessons Learned.
Waarom je hem zou moeten volgen: Hij startte de movement de Lean Startup; de beweging die veranderde hoe nieuwe producten worden gemaakt en gelanceerd. Zeer vooruitstrevend en een ‘must see’ voor iedere ondernemer.
Website: www.startuplessonslearned.com en www.theleanstartup.com
Twitter: www.twitter.com/ericries

08. Joost de Valk (Yoast)

Wat hij doet: De Nederlandse Joost de Valk is een ervaren SEO en web developer en oprichter van het bedrijf Yoast. Hij schreef en beheert enkele van de meest populair WordPress plugins en houdt zowel zijn blog in het Nederlands als in het Engels. Bij Yoast zijn ze gebrand op het verbeteren van het web. Dit doen zij door het geven van reviews van websites, waarin zij mensen advies geven hoe ze hun website kunnen verbeteren, door het bouwen van geweldige plugins voor WordPress en door het delen van hun kennis waar en wanneer mogelijk.
Waarom je hem zou moeten volgen:
Website: www.yoast.nl en www.yoast.com
Twitter: www.twitter.com/yoast

07. Chris Guillebeau

Wat hij doet: Hij schrijft non-fictie boeken, reist de wereld over, en helpt andere mensen de wereld over te nemen. Als je ontevreden bent over de conventionele opvattingen die je bezit en iets opmerkelijks wilt doen met je leven, dan heet Chris je van harte welkom om de revolutie te ‘joinen’.
Waarom je hem zou moeten volgen: Hij schreef een van de meest praktische boeken voor (startende) ondernemers: The $100 Startup waar hij laat zien hoe je met geen of weinig geld een leven vol avontuur, betekenis en doel kunt leiden – en een goede boterham kunt verdienen met doen wat je leuk vind door te ondernemen.
Website: www.chrisguillebeau.com
Twitter: www.twitter.com/chrisguillebeau

06. Noah Kagan

Wat hij doet: Noah Kagan is de oprichter van App Sumo waar zij geweldige producten promoten om men te helpen om verder te komen in je carrière en in het leven. Dagelijks heeft hij de beste deals van de beste producten voor ondernemers, creatieve mensen en verschilmakers. Dit is dé webwinkel voor ondernemers.
Waarom je hem zou moeten volgen: Naast dat je altijd als eerst op de hoogte wilt zijn van zijn deals van de producten van anderen geeft hij zelf ook veel (gratis) waardevolle praktische tips en tricks die je meteen kunt omzetten in acties. Hij maakte bijvoorbeeld $ 3500 + in minder dan een week (van scratch) en laat HIER zien hoe je hetzelfde kunt doen.
Website: www.appsumo.com/all
Twitter: www.twitter.com/noahkagan

05. Leo Babauta

Wat hij doet: Leo Babauta is een ‘simplicity’ blogger en auteur. Hij heeft de blog Zen Habits opgericht, een Top 25 blog (volgens TIME magazine) met 260.000 abonnees, mnmlist.com, en de best-selling boeken geschreven. Babauta is achttien jaar journalist geweest en in 2010 verhuisd van Guam naar San Francisco, waar hij nu een eenvoudig leven leidt. Hij begon Zen Habits om te delen wat hij heeft geleerd tijdens het veranderen van een aantal gewoonten. Sinds dien heeft hij de levens beïnvloed van miljoenen door mensen te gidsen hoe je een beter leven kunt leiden. Zeer inspirerend!
Waarom je hem zou moeten volgen: Of je nou ondernemer bent of niet, iedereen zou volgens mij minsten één keer per maand zijn website ZenHabits.net moeten bezoeken. Als je ook maar 10% overneemt van zijn waardevolle tips kun je al een 10x gelukkiger leven leiden. 🙂
Website: www.zenhabits.net
Twitter: www.twitter.com/zen_habits

04. Timothy Ferriss

Wat hij doet: Tim Ferriss is eigenlijk een professioneel life hacker en de beste in zijn vak. Verder is hij een best selling auteur, ondernemer, angel investor en spreker. Hij schreef drie best sellers. Zijn eerste best-seller is het boek Een Werkweek van 4 Uur. Dit is mijn eerste aanraking geweest met de mogelijkheden van een passief inkomen. Ik raad iedereen aan om ook dit boek te gaan lezen maar pas op, het kan je leven voor goed veranderen!
Waarom je hem zou moeten volgen: Tim maakt het onmogelijke mogelijk door dingen zo effectief mogelijk te doen. Als je streeft naar verbetering en perfectie op alle fronten in je leven dan is dit de man om in de gaten te houden. Daarbij is het boek Een Werkweek van 4 Uur voor mijn beste vrienden en mij de motivatie geweest om aan het avontuur van ondernemen en passief geld verdienen te beginnen.
Website: www.fourhourworkweek.com/blog
Twitter: www.twitter.com/tferriss

03. Anthony (Tony) Robbins

Wat hij doet: Tony is volgens velen de beste life coach van de wereld en al sinds 1978 actief in de persoonlijke ontwikkeling industrie.
Waarom je hem zou moeten volgen: Tony werkt met de beste atleten, meest succesvolle ondernemers, de machtigste politieke leiders en alle soorten mensen over de hele wereld om het uiterste uit hun zelf te halen. Zelf check ik enorm veel filmpjes en informatie over ondernemen en persoonlijk ontwikkeling en het meest waardevolle filmpje dat ik ooit heb gezien is met Frank Kern: ‘s werelds best betaalde internet marketeer, John Reese, de man die als eerst 1 miljoen US dollar verdiende en Anthony Robbins de beste life coach van de wereld. In dat filmpje wordt de formule voor succes en de formule voor falen uitgelegd. Het filmpje kan je HIER checken en leert je hoe je in een positieve flow van succes kunt komen. Ik heb het zelf getest en meerde malen voor mijzelf bewezen dat dit de beste en makkelijkste methode is om succes te behalen. (Het is lekker Amerikaans maar als je daar door heen kan prikken kun je hier heel waardevolle informatie uit halen).
Website: www.tonyrobbins.com
Twitter: www.twitter.com/tonyrobbins

02. Brendon Burchard

Wat hij doet: Na een tragisch auto ongeluk waar Brendon vaak naar refereert is hij geïnspireerd geraakt door Tony Robbins. Brendon dacht, waarom kan ik niet die stem zijn op die audio tapes die hij thuis luisterde. Dit is de drijfveer geweest voor zijn succes en de multi miljoenenbedrijven die hij heeft gestart. In de afgelopen jaren heeft Brendon miljoenen mensen op positieve wijze beïnvloed en ze hun doelen helpt te bereiken. Hij deelt enorm veel gratis waardevolle kennis via filmpjes en zijn nieuwsbrieven en als je de beste training voor ondernemers zoekt dan is dit de persoon die je nodig hebt!
Waarom je hem zou moeten volgen: Zo’n twee jaar geleden heb ik van al mijn spaargeld Brendon Burchard’s Total Product Blueprint online training progamma aangeschaft voor circa € 2.000,-! In een maand tijd heb ik hier tien keer meer van geleerd dan dat ik in mijn hele school carriere heb geleerd. Nog steeds check ik wekelijks zijn content en eindig altijd met meer ideeën en strategieën dan ik kan uitvoeren. Dit is de beste investering die ik tot nu toe heb gedaan maar ook zonder zijn producten te kopen maar alleen te kijken naar zijn gratis filmpjes kun je al waanzinnig veel leren! Zeker waard om uit te checken dus!
Website: www.brendonburchard.com
Twitter: www.twitter.com/BrendonBurchard

01. Pat Flynn

Wat hij doet: Simpelweg doet Pat alles wat hij kan om anderen te tonen wat er wel en niet werkt bij een passief inkomen verdienen. Hij ziet zichzelf als de ‘test dummy’ van een passief inkomen en deelt al jaren zijn bevindingen 100% transparant.
Waarom je hem zou moeten volgen: Op geheel eigen en persoonlijke wijze deelt Pat Flynn en zijn community alles wat je moet weten om het ‘te maken’ met een passief inkomen. De beste uit de passief-inkomen-industrie houden hem in de gaten. Kortom: als je heel veel waardevolle informatie wilt en wilt leren van de allerbeste, check out de websites en podcasts van Pat Flynn!
Website: www.smartpassiveincome.com
Twitter: www.twitter.com/PatFlynn

Hopelijk gaan deze mensen net zo’n groot verschil voor jou maken als dat zij voor mij hebben gedaan en nog steeds doen. In ieder geval was Whysheid.nl nooit ontstaan zonder de bovenstaande inspirerende personen. Zij hebben mij de kennis, inspiratie en het lef gegeven om in het diepe te duiken en ook aan ondernemersavonturen te beginnen. Ook al sta ik nog steeds aan het begin van mijn ondernemersavonturen, ik weet zeker dat ik nog veel aan deze mensen te danken zal krijgen.

Verder ben ik heel erg benieuwd naar welke mensen jou inspireren? Laat het weten in de comments!Vind je het leuk wat je hebt gelezen en wil je passief geld verdienen?

Pim StigterZo ja, vul dan je e-mailadres in en krijg voortaan nieuwe blogposts via e-mail. Je ontvangt meteen gratis tips en strategieën over passief geld verdienen en de Whysheid Toolgids met: 'De 7 Beste Tools voor Online Ondernemers'. Begin nu, vul hieronder je e-mailadres in en druk op de oranje knop.